MENIU

Andrei Vochin: Ce a ascuns cu adevărat plecarea lui Pițurcă de la Națională

Nu se putea un moment mai prost ca Piţurcă să plece de la echipa naţională decît cel ales de el. Se ştia, îl tot anunţa, scrie Andrei Vochin, pe blog. 

"Ceva asemănător poveştii cu Petrică şi lupul. Pînă la urmă s-a întîmplat într-o joi după-amaiză, la cîteva zeci de ore după victoria din Finlanda. Şi s-a pornit tot tămbălăul media. Subiectul a acaparat prima pagină a ziarelor şi siteurilor, a devenit cap de ştiri în jurnalele televiziunilor şi posturilor de radio. Absolut firesc, dar teribil de enervant pentru ceea ce a ascuns toată această afacere.

Înainte de a mă explica, ţin să-i mulţumesc fostului selecţioner pentru ceea ce a făcut la echipa naţională. Se ştie că nu am fost, nu sînt şi nu voi fi un fan al filosofiei sale fotbalistice. Al relaţiilor interumane nici atît. Dar asta nu m-a împiedicat să-i evidenţiez meritele, iar în ultima jumătate de an să încerc, din postură oficială, să-i dau tot sprijinul solicitat. Să-i ofer confortul de a lucra fără să fie lucrat, să pledez în faţa preşedintelui FRF pentru continuitate, pentru stabilitate. Am apărat un principiu, nu un nume. Am încercat şi la Federaţie ceea ce cred că am reuşit două decenii la rînd alături de colegii mei din presă: să formăm o echipă indiferent că ea s-a numit Sportul românesc, ProSport sau Gazeta Sporturilor", scrie Andrei Vochin, pe blog.

Mai multe articole despre:
naţionala Victor Piturca ANDREI VOCHIN