MENIU

Anchetă: LPF ar fi vândut drepturile TV pentru Liga 1 unui off-shore din Malta

Consiliul Concurenţei investighează modul în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vândut, în martie 2014, depturile TV pentru Liga 1 pentru perioada 2014-2019, susţin jurnaliştii de la prosport.ro.

Potrivit sursei citate, LPF a vândut drepturile pentru Liga 1 către firma ISB Ltd, în spatele căreia s-ar afla Arpad Paszkany, contra sumei de 170 de milioane de euro. Mai mult, contractul a fost încredinţat direct, deşi LPF semnase un protocol cu Consiliul, obligându-se că operaţiunile de acest fel se vor face doar prin intermediul licitaţiilor.

Pe de altă parte, Gino Iorgulescu, actualul şef al LPF, spune că a recurs la această modalitate de a vinde drepturile TV, deoarece prin licitaţie deschisă n-ar fi reuşit să obţină o sumă la fel de mare.

Dumitru Dragomir, fostul şef al LPF, susţine că investigaţia Consiliului Concurenţei a fost îngreunată din cauza intervenţiilor politice, potrivit prosport.ro.

Înainte de alegerile de LPF din 2013, când Iorgulescu i-a luat locul lui Dragomir, şefii cluburilor au fost invitaţi la o cină la care au participat şi Victor Ponta şi Liviu Dragnea. A doua zi, Dragomir pierdea cu 7 voturi la 11 în faţa lui Iorgulescu, deşi iniţial fusese socotit mare favorit, mai scrie sursa citată.

Aşadar, dacă investigaţia Consiliului Concurenţei ajunge la concluzia că s-au încălcat legile, amenda se poate ridica la 10% din valoarea totală, adică 17 milioane de euro.