MENIU

Alison Riske și Katerina Siniakova sunt cele două finaliste ale turneului de la Shenzhen

Alison Riske și Katerina Siniakova (Cehia) vor disputa, sâmbătă, în finala turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari, anunţă Agepres. 

Riske, numărul 39 mondial, a dispus vineri, în semifinale de Camila Giorgi (Italia), numărul 81 în ierarhia WTA, cu 6-3, 6-3, urmând să dispute a doua sa finală consecutivă la Shenzhen.

Katerina Siniakova (52 WTA), jucătoare de 20 de ani care a învins-o în optimi pe românca Simona Halep, a doua favorită, a câștigat în semifinale în fața britanicei Johanna Konta (10 WTA), cu 1-6, 6-4, 6-4.

Riske și Siniakova s-au mai înfruntat o dată, cehoaica impunându-se în sferturile de finală ale turneului de la Tokyo, în septembrie 2016, apoi Siniakova pierzând finala cu Christina McHale.

Riske (26 ani) va încerca să-și treacă în palmares al doilea titlu din carieră după cel obținut la Tianjin (China), în octombrie 2014. Siniakova nu a câștigat până acum un titlu WTA.

Anul trecut, Riske a fost învinsă în finală de poloneza Agnieszka Radwanska, iar în 2015 titlul a fost cucerit de Halep.

La dublu, perechea româno-ucraineană Raluca Olaru/Olga Savciuk, cap de serie numărul trei, va juca finala contra cuplului Andrea Hlavackova (Cehia)/Shuai Peng (China), cap de serie numărul doi. În semifinale, Hlavackova și Peng au dispus cu 6-4, 6-2 de rusoaicele Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova, învingătoare în primul tur în fața româncelor Simona Halep/Monica Niculescu.

Niculescu a obținut titlul la dublu la Shenzhen în 2014 (alături de Klara Koukalova) și 2016 (alături de Vania King).

Mai multe articole despre:
Shenzhen katerina siniakova Alison Riske