MENIU

Alin Petrache, COSR: Gimnastica va merge mai departe cu aceste fete minunate! Trebuie să dăm soluții

Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a vorbit, în direct la Realitatea TV, la emisiunea Jocuri de Putere, despre eșecul înregistrat de gimnastele românce la Jocurile Olimpice de la Rio.

Referitor la situația medicală a sportivelor românce, Alin Petrache a spus că nu a știut nimic despre acest aspect. 

“Am cerut de fiecare dată anumite puneri pe poziții și să oferim anumite poziții. Pentru mine este extrem de dureros că Federația Română de Gimnastică nu a înțeles după momentul Glasgow șansele pe care le avem sau nu le avem după această calificare. Nu știam situația medicală a tuturor sportivelor”, a explicat Petrache.

Totodată, președintele COSR a susținut că sportul românesc, care, potrivit acestuia, a fost condus defectuos, va continua cu sportivele care au concurat la Jocurile Olimpice de la Rio.

“Am tras un semnal de alarmă și după acest semnal am fost huliți de presă. Dar iată că am ajuns într-un moment zero al sportului românesc. Sunt 26 de ani de management defectuos al celor care s-au perindat pe lângă sportul românesc. Gimnastica va merge mai departe cu aceste fete minunate care au fost și au concurat pentru România”, a spus acesta.

“Noi primim la Comitetul Olimpic și Sportiv Românesc din partea federațiilor diferite doleanțe pe care am încercat să le sprijinim. Niciodată nu am discutat despre aceste probleme medicale cu care sunt pus în temă în cursul acestei zile. Sunt lucruri pe care le descopăr și care mă fac să mergem mai departe. Sportul românesc nu se oprește la nimeni, ci merge mai departe. Cu cine? Cu sportivele care au concurat și cu antrenorii”, a continuat Petrache.

În opinia președintelui COSR, în România ar trebui să se încerce un nou sistem în ceea ce privește sportul, dând exemplu țări precum Olanda sau Italia.

“Dacă de 26 de ani acest sistem nu dă oameni, nu trebuie să încercăm, totuși, un nou sistem? Ar fi normal să urmăm țări ca Olanda, Italia. Trebuie să dăm soluții pe care să le urmeze federațiile, pe care să le urmeze cluburile”, a conchis Alin Petrache.

 

Mai multe articole despre:
sport Alin Petrache