MENIU

Acuzații grave făcute de Putin, legat de scandalul de dopaj de stat al sportivilor ruși

<p>Vladimir Putin</p>

Președintele Vladimir Putin a insinuat joi că acuzațiile de dopaj de stat vizându-i pe sportivii ruși sunt orchestrate de Statele Unite pentru a afecta desfășurarea alegerilor prezidențiale din martie 2018 din Rusia, informează AFP.

"Iată ce mă îngrijorează: Jocurile Olimpice urmează să înceapă în februarie. Și când au loc alegerile noastre prezidențiale? În martie", a declarat Putin când a vizitat o uzină din orașul Celiabinsk, în Siberia, potrivit agențiilor de presă ruse, preluat de Agerpres.ro.

"Am mari suspiciuni în privința faptului că toate acestea sunt întreprinse pentru a crea o situație, în interesul cuiva, de nemulțumire în rândul iubitorilor sportului și al sportivilor, cu acuzații de așa-zisă participare și de responsabilitate a statului", a continuat Putin.

Putin a afirmat că organizațiile sportive internaționale, printre care Comitetul Internațional Olimpic (CIO), sunt dependente de sponsori și de agenți de publicitate, "dintre care cea mai mare parte se găsesc în Statele Unite".

"Ca represalii la amestecul nostru imaginar în alegerile lor, (Statele Unite) vor să creeze probleme în timpul alegerilor prezidențiale din Rusia", a adăugat el.

Putin nu a anunțat încă dacă va participa la scrutinul prezidențial din luna martie, dar numeroși analiști nu au nici cea mai mică îndoială că el va candida pentru un al patrulea mandat.

Mai multe articole despre:
dopaj sport Vladimir Putin sportivi ruși