MENIU

A fost ales cel mai bun maratonist român în anul 2016

Maratonistul Tiberiu Ușeriu, care a câștigat, în luna martie, maratonul 6633 Ultra Arctic, după ce a parcurs 566 de kilometri pe un teren înghețat, înfruntând temperaturi extreme, performanța sa, o premieră pentru România, putând fi considerată evenimentul anului 2016.

Ultramaratonul de la Cercul Polar a debutat în 11 martie, printre cei 12 concurenți numărându-se trei români: Tibi Ușeriu, Vlad Tănase și Andrei Roșu.

Printre cei care l-au felicitat pe bistrițean pentru performanță s-a numărat președintele Klaus Iohannis. "Îl felicit pe Tiberiu Ușeriu pentru reușita deosebită obținută în cadrul Maratonului Arctic. El a dus steagul și numele României pe primul loc în această competiție. Un astfel de rezultat, obținut în condiții extreme datorită perseverenței și ambiției cu care s-a pregătit, este demn de aprecierea și respectul nostru. Felicitări campionului nostru!", a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook, citat de Agepres.

În data de 21 martie, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a fost convocat într-o ședință extraordinară de către președintele Radu Moldovan, care a propus acordarea Premiului de Excelență al județului lui Tiberiu Ușeriu, premiu în valoare de 25.000 lei. În 24 martie, peste o sută de persoane l-au așteptat pe Tibi la întoarcerea acasă, la Aeroportul Internațional 'Avram Iancu' din Cluj, pentru a-l felicita, de o primire similară având parte și la Bistrița, în centrul istoric. 

Mai multe articole despre:
Tiberiu Uşeriu atletul anului 2016