MENIU

Un român din 10 a consumat droguri. Avertisment șocant lansat de CIA

România a devenit un exportator de canabis

Aproape 11% dintre românii care au între 15 și 64 de ani au consumat cel puțin un drog ilegal, indică cele mai recente date prezentate de Agenția Națională Antidrog. Și mai grav este faptul că România a devenit oficial țară sursă de droguri, potrivit încadrării CIA.

Aproape 11% dintre românii care au între 15 și 64 de ani au consumat cel puțin un drog ilegal, indică cele mai recente date prezentate de Agenția Națională Antidrog. Studiile arată că unul dintre cele mai consumate droguri la noi în țară este canabisul, aflat, de altfel, și printre preferințele elevilor, potrivit Radio România Actualități.

Mai grav este că în țara noastră au luat un asemenea avânt plantațiile de canabis, încât Agenția Centrală de Investigații a Statelor Unite (CIA) a comunicat, pe site-ul oficial, că România este țară sursă de canabis.

"Practic, aceste cantități importante de droguri nu ajung numai pe piața din România, s-ar părea că ajung și în exterior. În opinia mea, dacă vorbim despre piața de consum din România, piața de canabis vorbim de asigurarea undeva acum 67% din exterior, din import, dar restul 20-30, poate spre 40% vorbim de producția internă. Şi, o să vedem, pe timpul iernii producția outdoor se va termina pentru că o să vină timpul rece, dar vor fi producții de interior. Indoorurile acelea în apartamente, în hale, unde se asigură un microclimat și unde culturile sunt supravegheate", a declarat expertul antidrog Cătălin, potrivit sursei citate.

Scădere alarmantă a VÂRSTEI consumatorilor de droguri din România! Șeful ANA: 17% dintre tineri s-au drogat măcar o dată


In ultima perioadă, opinia publică a fost șocată de o serie de tragedii rutiere provocate de șoferi aflați sub influența drogurilor, iar numărul VIP-urilor surprinse drogate la volan a crescut spectaculos.

Traficanții lui Vlad Pascu află dacă rămân după gratii. Tudor Duma și frații Constantin, în fața judecătorilor

 

Controverse uriașe pe tema rezultatelor INML pentru vedete ca Dorian Popa și chef FOA - Șoferii, revoltați că așteaptă și 11 luni