MENIU

Odată cu venirea primăverii, "Totul Verde" a început văruirea pomilor din Sectorul 4

Văruirea pomilor nu se face doar pentru aspect. Operațiunea are și un rol foarte important și când vine vorba despre sănătatea acestora. Prin aplicarea varului pe trunchiul pomilor, aceștia sunt protejați de ouăle de insecte, dar și de paraziții care se ascund în crăpăturile scoarței. De regulă, primăvara se dau cu var pomii, după încheierea lucrărilor de tăiere și stropire, înainte ca pomii să înflorească și dăunătorii să intre în acțiune.

Echipele Totul Verde au început să văruiască pomii și arbuștii din Sectorul 4 pentru a-i proteja și pentru a-i împrospăta în acest sezon. Se utilizează un var prietenos cu mediul pentru a se asigura că pomii și arbuștii sunt protejați într-un mod sigur și durabil.

 

Văruirea pomilor și a arbuștilor în perioada de primăvară are rolul de a conferi acestora o protecție și împotriva razelor solare puternice, care pot deteriora scoarța și tulpinile. De asemenea, varul protejează copacii și arbuștii de diferite boli și dăunatori, precum afidele sau gândacii de coajă, care pot ataca și distruge vegetația.

 

Totodată, un alt scop al văruirii pomilor primăvara este cel estetic. Experții recomandă efectuarea lucrărilor când afară sunt temperaturi pozitive, de cele mai multe ori începând cu luna martie.

Mai multe articole despre:
totul verde sector 4 varuire pomi