MENIU

Localitatea rămasă fără apă. Oamenii sunt disperați: „Suntem ca în deșert. Nu avem apă deloc!” - VIDEO

O localitate din Vaslui a rămas fără apă, iar oamenii au ajuns la capătul puterilor. Localnicii merg kilometri întregi pentru a face rost de apă. Aceștia sunt nevoiți să se descurce chiar câteva zile în astfel de condiții.

Localnicii merg kilometri întregi pentru o găleată cu apă

Oamenii sunt disperați din cauza lipsei apei potabile. Mulți dintre ei nici nu sunt conectați la rețeaua de apă din zonă, iar cei care sunt susțin că apa este plină de impurități.

„Multă lume a strigat după apă se duceau în toate părțile cu găleata și tocmai pe deal am zis: „Doamne, te rog frumos, fă-ne și nouă ceva ca să nu mai umblăm în toate părțile.” La robinet când venea, venea tocmai de la Iași și venea tulbure, venea cu impurități bagă clor zici că e lapte curat și te îmbolnăvești.”, a transmis un localnic.

De teama să nu se îmbolnăvească, localnicii sunt nevoiți să străbată kilometri întregi pentru a lua apă. Alții apelează la mila vecinilor.

„Nu avem apă, eu nici nu am apă trasă. Iau apă de acolo pentru păsări, de udat și de băut iau de la moșul ăla. Mai luăm și din partea astălaltă.”, spun oamenii.

O asociație a aflat de tragedia cu care se confruntau acești vasluieni și s-au hotărât să le facă povestea publică. Datorită donațiilor făcute de oameni cu suflet mare, localnicii au primit o fântână. Dacă doriți să ajutați astfel de oameni sărmani o puteți face în contul afișat pe ecran. 

Cine vrea să îi ajute pe acești oameni, o pot face în contul asociației: Titular - Asociația MGM
RON - RO92 RNCB 0234 1679 3413 0001