MENIU

Liderul deținuților politic din Constanța a încetat din viață. Avea 86 de ani și a fost întemnițat de la 17 ani

Paul Andreescu, lider deținuți politic Constanța/ Foto: Facebook Mihai Lupu

Paul Andreescu, președintele deținuților politic din Constanța, a murit la vârsta de 82 de ani. Încarcerat la o vârstă extrem de fragedă, de doar 17 ani, acesta a trecut prin carcerele de la Jilava, Gherla, Strâmba, Periprava. 

”Cu tristețe în suflet ne despărțim astăzi de un om cu valori morale solide și cu un patriotism deosebit, Paul Andreescu. El a făcut parte dintre cei pe care regimul comunist nu i-a putut aservi, nu i-a putut distruge și nu i-a putut îngenunchea. Este o mare pierdere pentru noi toți. Dumnezeu să-l odihnească în pace și sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, este mesajul de condoleanțe postat pe Facebook de președintele CJ Constanța, Mihai Lupu.

Potrivit Replica Online.ro, Paul Andreescu s-a născut în 19 iulie 1939, în comuna Negreşti, județul Constanţa. A fost arestat la vârsta de 17 ani, la data de 6 noiembrie 1956 și condamnat la închisoare pentru „uneltire contra ordinii sociale”.

 A trecut prin carcerele de la Jilava, Gherla, Strâmba, Periprava. Alături de alți tineri a fondat o organizație anticomunistă urmând să răspândească manifeste care conțineau revendicări esențiale adresate celor care au luat ostatice libertatea de exprimare şi statul de drept.

Mai multe articole despre:
deces detinut politic constanta paul andreescu