MENIU

EXPLOZIE violentă la o centrală termică pe lemne în Timiș: 2 bărbați, răniți la picioare - A fost deschis dosar penal

EXPLOZIE violentă la o centrală termică pe lemne în Timiș: 2 bărbați, răniți la picioare - A fost deschis dosar penal

Explozie violentă la o centrală termică pe lemne în județul Timiș. Doi bărbați au fost răniți. Pompierii au intervenit de urgență.

Explozie la o centrală termică pe lemne din Timiş. Doi bărbaţi au fost răniţi
O explozie la o centrală termică pe lemne a avut loc joi seara în localitatea Petroman, judeţul Timiş. Doi bărbaţi au fost răniţi la picioare, iar unul dintre ei a fost transportat la spital.

Cei doi bărbați răniți au 42, respectiv 55 de ani, iar primul ajutor l-au primit de la polițiștii ajunși la față locului, potrivit Opinia Timișoarei.

Potrivit ISU Timiş, pompierii au fost sesizaţi joi seara, la ora 20:22, despre producerea unei explozii la vasul de apă dintr-o centrală termică pe lemne, în Petroman, sat ce apartine de orasul Ciacova. 

La intervenţie s-au deplasat pompierii cu o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD, dar şi voluntari de la SVSU Ciacova.

Explozia nu a fost urmată de incendiu.

„Polițiștii au constatat că o centrală termică pe lemne, folosită la încălzirea unui imobil din localitatea Petroman, ar fi explodat, rezultând rănirea a doi bărbați, în vârstă de 42 și 55 de ani, aceștia fiind transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii au acordat primul-ajutor bărbatului de 55 de ani, care prezența plăgi deschise la ambele picioare și totodată hemoragie, aplicând garou deasupra rănilor și așezând persoană într-o poziție procliva, toate acestea până la sosirea echipajului SMURD, care l-au transportat la un spital din Timișoara”, potrivit IPJ Timiș.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și distrugere, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului, au mai transmis polițiștii.