MENIU

Dosarul Pantelimon. Cum îi lăsau doctorițele pe pacienți să MOARĂ în ATI. Noi detalii șocante

Dosarul Pantelimon. Cum îi lăsau doctorițele pe pacienți să MOARĂ în ATI. Noi detalii șocante /Profimedia

Noi detalii ies la iveală în cazul doctoritelor care se jucau cu viața pacienților de la spitalul Pantelimon. Suspiciunea că acestea ar fi omorât cu buna știință mai mulți pacienți începe să se contureze in viziunea procurorilor în baza motivării instantei. Cele două deși sunt arestate preventiv, vor sa fie judecate in libertate. 

BĂRBATUL DE 54 DECEDAT DIN CAUZA DOZELOR MODIFICATE

"Cauza s-a stabilit foarte clar şi dincolo de orice dubiu rezonabil nu poate nimeni să spună că nu a fost aşa, că doza de noradrenalină a fost scăzută în două rânduri, odată de la valoarea de 15 la valoarea de 1 şi de la valoarea de 20 la valoarea de 1. Institutul Naţional de Medicină Legală a spus foarte clar că între scăderea dozei de noradrenalină şi deces este legătură de cauzalitate".

Sursa: Motivarea instanței

PROCURORI: DOCTORIȚELE SE JUCAU CU VIAȚA PACIENȚILOR

"Vorbim despre nişte medici care au decis să curme viaţa unor pacienţi despre care ele au apreciat în mod arbitrar, discreţionar că nu mai merită să trăiască, că şansele de supravieţuire sunt minime şi că s-au făcut destule pentru acestea şi nu mai este cazul să continue să le acorde îngrijiri medicale".

Sursa: Motivarea instanței