MENIU

DECIZIE istorică la Moscova: Femeile vor putea conduce din nou trenurile de metrou, după mai multe decenii de pauză

DECIZIE istorică la Moscova: Femeile vor putea conduce din nou trenurile de metrou, după mai multe decenii de pauză

Trenurile sistemului de metrou din capitala Federației Ruse pot fi conduse de femei, după eliminarea unei interdicţii de zeci de ani, relatează CNN, citat de Mediafax.  Departamentul Transporturilor a declarat că activitatea presupunea anterior un „efort fizic interns”, dar multe procese sunt acum automatizate.

Femeilor li s-a permis să conducă trenuri de metrou în 1936, iar interdicţia a fost introdusă la începutul anilor 1980, potrivit primăriei din Moscova. „Acest lucru a fost explicat prin protejarea femeilor împotriva sarcinilor dure ale locului de muncă şi a condiţiilor nefavorabile de muncă”, a spus instituţia. Aproximativ 36% din forţa de muncă totală a metroului din Moscova, de 62.000 de angajaţi, sunt femei.

Ministerul Muncii din Rusia a dispus ca femeilor să li se permită să conducă trenuri în urmă cu un an, iar acum primele absolvente ale cursului de formare au intrat pe piaţa muncii. Dintre cele 25 de femei care au început cursul, 12 l-au finalizat şi vor deveni conducătoare de tren, potrivit departamentului.

Mai multe articole despre:
Rusia