MENIU

Alerta în Brăila. Bacterie periculoasă descoperită în apele Dunării

Brăilenii au fost sfătuiţi să nu mai consume apă nepotabilă, după ce s-a descoperit o bacterie periculoasă în Dunăre. Microbul clostridium perfringens a fost găsit în apa captată la Staţia de Tratare apă Potabilă Gropeni.

În apele Dunării au fost descoperite fluctuații ale unor valori de microbi extrem de importanţi şi periculoşi. Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila a făcut mai multe teste, iar nivelul pentru bacteria Clostridium Perfringens în apa brută captată din fluviu a fost depăşit cu mult.

 

Autoritățile locale au precizat că apă potabilă furnizata populaţiei se află în parametrii normali şi nu exista niciun risc care să atenteze la sănătatea cetăţenilor.

 

„Apă potabilă furnizată populației a întrunit și întrunește parametrii de potabilitate, neexistând nici un risc pentru sănătatea populației. Operatorul unic Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a luat măsurile necesare pentru că acest indicator Clostridium Perfringens să nu apară în apă potabilă.

Împreună cu specialiștii convocați la această ședință, au fost stabilite și principalele măsuri de strictă necesitate pentru informarea populației, transmise, tot în această seară, Unităților Administrativ Teritoriale riverane Fluviului Dunărea”, au transmis autorităţile locale.

 

Mai multe articole despre:
bacterie apa braila alerta