MENIU

VIRUS China. Ultimul BILANȚ: 107 decese, peste 4.500 INFECTAȚI // Care sunt țările AFECTATE

Numărul îmbolnăvirilor cu noul virus chinezesc crește vertiginos de la o zi la alta. Bilanţul epidemiei a ajuns la aproape 4.600 de cazuri confirmate în China și în alte 17 țări. Până marți, au fost deja raportate 107 decese, în China. Virusul din China se răspândește cu repeziciune și a ajuns deja și în alte 17 țări, printre care SUA, Australia sau două țări europene: Germania și Franța. LISTA ACTUALIZATĂ A ȚĂRILOR AFECTATE

 

NUMĂRUL DECESELOR DIN CAUZA EPIDEMIEI VIRALE A AJUNS LA 107, INFECTAȚI - PESTE 4.500

VIRUSUL CHINEZESC. Coronavirusul 2019-nCoV continuă să se răspândească. Rata infectării crește de la o zi la alta. De duminică până luni, rata infectării pe teritoriul Chinei a crescut cu peste 50%, aproape 62% până luni, de la 2.800 la aproape 4.500. Numărul victimelor epidemiei de pneumonie virală din China, confirmate de autorități, a crescut la 107, cu 25 mai multe decese decât cele 82 raportate luni. Până marți dimineață au fost confirmate aproximativ 4.515 cazuri de infectare cu noul virus, pe teritoriul Chinei.

CHINA. BEIJING. A fost raportat primul deces în afara zonei contagioase a provinciei Hubei, cu capitala la Wuhan. Luni, autoritățile de la Beijing au confirmat că un bărbat de 50 de ani a murit, acesta fiind primul caz de deces în capitala Chinei, în timp ce Wuhan, focarul infecției și întreaga provincie Hubei, sunt în continuare în carantină.
 
De altfel, majoritatea deceselor au fost înregistrare în provincia Hubei, victimele fiind în mare parte oameni în vârstă și persoane care aveau deja un istoric cu probleme de respirație.
 
În același timp, în total 60 de persoane au fost externate, fiind vindecate, potrivit presei locale.

Guvernul chinez a prelungit vacanţa de Anul Nou Lunar cu trei zile până duminică pentru a descuraja oamenii să călătorească, iar autorităţile din Shanghai au solicitat multora din companiile din metropolă să rămână închise pentru încă două săptămâni.

Coronavirusul provoacă infecție respiratorie acută și nu există un vaccin anume care să poate preveni boala. Virusul, care aparţine aceleiaşi familii de coronavirusuri care a provocat focarul de SARS în 2002, s-a extins până în prezent în 17 țări de pe patru continente.

Până acum, în două țări din Europa au fost depistate cazuri de infecție cu noul coronavirus.  

CAZURI DE INFECȚIE CU NOUL CORONAVIRUS RAPORTATE ÎN AFARA CHINEI. LISTA ȚĂRILOR AFECTATE

Până marți dimineață au fost raportate 65 de cazuri în afara Chinei. În Hong Kong, Thailanda au fost înregistrate câte 8 cazuri de infectate cu noul virus, iar în Taiwan au fost confirmate 7 cazuri, ultimele două marți, la două femei de 70 de ani, din Wuhan. În Macao, Australia, Singapore și SUA, câte 5 cazuri, în Japonia, Malaezia, Coreea de Sud, câte 4 cazuri, în Franța, 3 cazuri, Vietnam, 2 cazuri. în Cambodgia, Canada, Germania, Sri Lanka, Nepal, câte un caz.

Virusul din China. GERMANIA. Germania a confirmat luni primul caz de coronavirus. Este vorba de un bărbat din landul Bavaria, din sud-estul Germaniei, din localitatea Starnberg. Acesta este într-o stare stabilă, este izolat și monitorizat de personalul medical, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Germania a confirmat marți primul caz de coronavirus transmis de la om la om. Este vorba de un bărbat din landul Bavaria, din sud-estul Germaniei, din localitatea Starnberg, care a venit în contact cu o persoană din China infectată cu coronavirus. Bărbatul de 33 de ani a fost contaminat în ianuarie de o colegă venită din Shanghai, China pentru câteva zile, pentru un workshop în perioada 19-22 ianuarie. După ce aceasta a plecat înapoi în China, s-a simțit rău în avion, iar la sosirea la Beijing a fost testată și confirmată pozitiv la coronavirus. Ea a fost infectată probabil după ce a fost vizitată de părinți isăi din Wuhan, înainte de plecarea spre Germania, la workshop. A anunțat apoi autoritățile germane de rezultatul pozitiv la testarea cu coronavirus. Bărbatul din Bavaria se simte bine, potrivit autorităților, nu are febră, dar este slăbit și este monitorizat atent într-o camera izolată.

Virusul din China. FRANȚA. Au fost raportate până luni trei cazuri de infecție. 

Virusul din China. SRI LANKA. Și Sri Lanka a raportat primul caz de coronavirus, tot luni. 

Virusul din China. THAILANDA. Thailanda a confirmat, marți, încă șase noi cazuri de infectare cu virusul chinezesc, ajungând la 14 cazuri în total.

Virusul din China. ROMÂNIA. Marți a fost depistat un caz suspect de infecție cu coronavirus la o femeie după ce aceasta ar fi intrat în contact cu persoane contaminate. O stewardesă a intrat în contact cu două persoane care au fost infectate cu noul coronavirus. Avionul în care se afla femeia a aterizat pe aeroportul din Cluj-Napoca. Aeronava se deplasa pe direcția Varșovia-Cluj. Toți pasagerii care se aflau în avion au fost verificați. Deocamdată, tânăra a fost internată la secția de Boli Infecțioase, în Cluj-Napoca, pentru o persioadă de până la 14 zile, potrivit protocolului. Luni a mai fost anunțat un posibil caz de infectare cu noul coronavirus chinez, însă nu a fost confirmat în final. S-a dovedit după testare că tânărul din Bacău, întors de la studii din Wuham, focarul epidemiei, este bolnav de gripă.

Virusul din China. SUA. Unde au fost raportate cazuri de infectare cu noul coronavirus: Arizona, California, Illinois, Washington.

Virusul din China. JAPONIA. Japonia a catalogat virusul Wuhan drept boală infecțioasă specială.

Rata infectării cu noul coronavirus este foarte mare, de 62% de la o zi la alta,  Oficial, până luni seară, 2.886 de persoane erau raportate ca fiind infectate în China cu noul coronavirus, pe lângă 82 de decese, ultimul fiind semnalat în Beijing, primul deces produs în afara focarului epidemiei virale de la Wuhan, provincia Hubei.

REPATRIERI DIN CHINA. Mai multe țări își repatriază cetățenii de pe teritoriul Chinei. Franţa, Japonia şi Statele Unite se pregătesc de evacuarea cetăţenilor lor din zona de carantină. Personalul diplomatic din Consulatul SUA de la Wuhan urmează să părăsească teritoriul chinez, iar după sosirea în SUA vor sta in carantină și vor fi monitorizați. Și Japonia își repatriază cetățenii. O cursă va pleca din Wuhan miercuri dimineață spre Tokyo.

HARTA ACTUALIZATĂ în timp real! Unde a ajuns CORONAVIRUSUL în lume în acest moment. Harta actualizată în timp real a evoluţiei pandemiei cu coronavirus, elaborată de cercetătorii de la Centrul „Johns Hopkins”. Informații LIVE referitoare la zonele efectate, la numărul cazurilor confirmate şi la decesele înregistrate. HARTA LIVE AICI