MENIU

Situație DRAMATICĂ în Mexic: primul loc în lume cu un număr record de MORȚI în ultimele 24 de ore, din cauza coronavirusului

Coronavirus Mexic Foto: Puerta Vallarta Daily News

Mexic a raportat peste o mie de decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, la nivel național, un număr record pentru țara nord-americană dar și la nivel global. Mexic conduce astfel în topul negativ al deceselor zilnice înregistrate în ultima perioadă în întreaga lume.

 

Duminică seară, Mexic a raportat 1.044 de noi decese din cauza noului coronavirus, potrivit Ministerului Sănătății, astfel că bilanțul celor care au murit de la începutul epidemiei ajunge la 21.825, fiind pe al șaptelea loc în statistica globală.

Este cel mai mare număr raportat de Mexic la nivel național într-o zi, scrie CNN. Este, în același timp, cel mai mare număr de decese raportat la nivel global pentru ziua de duminică. Mexicul a raportat 1.044 de decese zilnice, în timp ce celelalte țări se află la mare distanță, potrivit datelor centralizate de Worldometer.

Mexic a raportat și cel puțin 5.343 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus, ajungând la un total de cel puțin 180.545 de cazuri confirmate.

Mexico City și Valea Mexicului sunt zonele cele mai afectate din Mexic, aici fiind raportat cel mai mare număr de cazuri active din țară, potrivit CNN.