MENIU

Efecte COVID-19. Școlile din New York, ÎNCHISE pentru restul acestui an școlar

Bill Blasio, primarul New York Foto: CNN

Primarul New York Bill Blasio și Departamentul de Educație au trimis o scrisoare părinților prin care îi anunță închiderea școlilor din cauza epidemiei de coronavirus. 

 

Primarul din New York a anunțat că a trimis o scrisoare părinților pentru a le explica decizia. El spune că nu a fost una ușoară și este de părere că măsurile restrictive nu pot fi relaxate în următoarea perioadă.

„Cea mai mare greșeală ar fi relaxarea măsurilor și să permitem virusului să își revină și să ne amenințe mai mult”, a spus Blasio.

„Lupta împotriva COVID-19 nu ne-a lăsat nicio șansă decât să închidem școlile pentru elevi și cadrele didactice, trecând la predarea și învățarea de acasă și a ăstra distanța unul față de celalalt pentru a fi în siguranță. Am decis că școlile din New York nu vor fi deschise în timpul anului școlar 2019-2020. Profesorii și elevii vor termina anul școlar prin învățarea la distanță”, potrivit CNN.

Măsura luată de edilul New York-ului afectează peste un milion de elevi, în oraș fiind 1.800 de școli.

Până sâmbătă, în New York , numărul celor infectați cu noul coronavirus urcase până la 98.308, jumătate din cazurile confirmate la nivelul statului New York. Din păcate, bilanțul deceselor din oraș, de 6.367, reprezintă majoritatea celor declarate în tot statul, potrivit statisticilor corona.info

Sâmbătă, SUA au depășit Italia și Spania la numărul îmbolnăvirilor și al deceselor provocate de infecția cu COVID-19. Statele Unite au depășit sâmbătă Italia, devenind țara cu cele mai multe decese înregistrate în toată lumea din cauza coronavirusului, raportând peste 20 de mii de morți. Din păcate, SUA au și cele mai multe îmbolnăviri cu noul coronavirus din lume, peste 520 de mii de cazuri confirmate. 

Bilanț NEGRU în SUA: cele mai multe îmbolnăviri din cauza coronavirusului și DECESE din lume