MENIU

COVID-19. Superman, Spiderman, Robocop în campania anti-coronavirus din Indonezia VIDEO

Supereroii lupă împotriva COVID-19 în Indonezia

Metodă inedită de a face campanie în criza coronavirus în Indonezia. Mai mulți voluntari costumați în supereroi pulverizează dezinfectant pe străzile insulei Java, împart măști de protecie și strigă mesaje cu principalele măsuri pentru a reduce răspândirea noului coronavirus. 

 

Voluntari îmbrăcaţi în costumele supereroilor Superman şi Spiderman, dar şi în cel al eroului local indonezian Gatotkaca, au pulverizat dezinfectant pe străzile insulei Java strigând mesaje precum „Purtaţi măşti, spălaţi-vă pe mâini şi fiţi vigilenţi!”, în cadrul unei campanii de popularizare a măsurilor adoptate pentru a combate transmiterea noului coronavirus, informează luni Reuters, potrivit Agerpres.

Cei trei voluntari au împărţit măşti, dezinfectant pentru mâini şi instrumente de percuţie din bambus, exemplificând în acelaşi timp modalitatea corectă de spălare a mâinilor şi de punere a măştii sanitare şi recomandând măsuri de siguranţă după ce în acea zonă rezidenţială a fost raportat un val de jafuri.

În Indonezia, până luni au fost înregistrate 11.192 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 845 de decese, dintre care 349 de noi cazuri și 14 noi decese în ultimele 24 de ore. 

„(Dacă) supereroii sprijină (măsurile), atunci copiii cu siguranţă le vor pune în practică”, a precizat Widanarko, coordonatorul acestui eveniment care are drept scop educarea populaţiei privind măsurile de protecţie.

„Mai întâi, spălatul pe mâini. În al doilea rând, să nu stea prea mult pe afară şi să poarte mască în permanenţă”, a adăugat Widanarko, care, ca majoritatea indonezienilor, foloseşte un singur nume.

Rezidenţii pot folosi instrumentele tradiţionale ce le-au fost oferite pentru a da alarma în cazul unor tâlhării şi furturi în contextul în care răufăcătorii profită în această perioadă de măsurile împotriva coronavirusului, a precizat Widanarko în cadrul acestei acţiuni organizate în cartierul Kampung Larangan.

Unul dintre rezidenţi, Herni Kurniawati, a apreciat iniţiativa, spunând că ea va încuraja oamenii să-şi schimbe obiceiurile de a se proteja.

„De obicei este foarte dificil să ceri copiilor să poarte măşti, întrucât pentru ei este o bătaie de cap”, a adăugat Kurniawati.

În oraşul Makassar, din insula vecină Sulawesi, un alt grup de supereroi patrulează pe străzi transmiţând mesaje similare.

Voluntari îmbrăcaţi în Deadpool, Black Panther şi supereroul indonezian Bima-X, înfruntând traficul dintr-o intersecţie aglomerată, poartă pancarte pe care se pot citi mesaje precum „Rămâneţi în case” şi „Pământule, însănătoşeşte-te rapid!”, mai notează Reuters.