MENIU

Ce efect are alimentului considerat ”prima sursă de cancer”?

Uleiul de palmier a devenit un ingredient periculos prin folosire excesivă

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă în privința unui aliment al căruie consum rivalizează cu cel al zahărul, dar efectele sunt mai grave. De fapt, din acest motiv îl numesc prima sursă a cancerului. 

Uleiul de palmier poate fi un factor decisiv în propagarea mai multor forme de cancer. Din păcate, se găsește în multe produse, de aceea cumpărătorii trebuie să citească cu mare atenție etichetele, potrivit dcmedical.ro.


„Margarina și uleiul de palmier sunt cele mai periculoase din punctul meu de vedere. 70% dintre produse conțin ulei de palmier. (...) Uleiul de palmier este, din punctul meu de vedere, prima sursă de cancer. Apoi vine zahărul”, a declarat medicul nutriționist Wasim Nazer.

Consumul de ulei de palmier a crescut spectaculos de la începutul anilor 2000, după ce i-au fost lăudate o serie de calități, în special aceea că nu se arde atât de repede precum uleiul de floarea soarelui.

Reversul este că prin utilizarea excesivă și nepotrivită, acest produs a devenit o amenințare majoră pentru sănătate. Pe lângă faptul că în restaurante ajunge să fie folosit chiar și o lună, uleiul de palmier este integrat in numeroase produse, fie ca substituent al margarinei, fie al brânzeturilor.

Cum verifici dacă lactatele cumpărate conțin ulei de palmier, cel mai folosit ingredient alimentar toxic

Mai multe articole despre:
aliement sursa de cancer risc sanatate