MENIU

Cât de stresați sunt corporatiștii? Dr. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă: „Stau ore întregi la calculator, sunt obosiţi şi când se ridică...”

Prof. dr. Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, a emis un avertisment important pentru corporatiști, subliniind semnele cerebrale care ar putea indica debutul unei boli profesionale. Într-un interviu recent, dr. Ciurea a menționat că a întâlnit un număr semnificativ de pacienți, în special din mediul corporatist, care se confruntă cu vertij, manifestat prin amețeli și senzația de pierdere a echilibrului.

Cum se manifestă un vetij

Medicul atrage atenția asupra faptului că ignorarea acestor probleme poate duce la dezvoltarea unei boli profesionale, accentuând necesitatea intervenției medicale timpurii.

„Majoritatea oamenilor ajung la medic doar în ultimul moment. Este esențial să acordăm atenție medicinei preventive, având în vedere că trăim într-o societate avansată. Atunci când apar primele semne, trebuie să mergem la medic,” a subliniat dr. Ciurea.

În cadrul unui post TV, neurochirurgul a explicat că a consultat recent numeroși pacienți cu vertij, majoritatea fiind corporatiști. Aceștia petrec ore întregi în fața calculatorului și, din cauza oboselii, resimt amețeli la ridicarea bruscă sau din cauza posturii inadecvate, cu gâtul aplecat.

„Este vorba de o boală profesională cauzată de stresul de la serviciu. Este important să luați pauze, să faceți gimnastică, să înotați și să desfășurați alte activități fizice,” a recomandat specialistul.

Problemele medicale trebuie investigate și controlate pentru a preveni apariția altor afecțiuni. Din păcate, conform studiilor, românii nu excelează la capitolul longevitate, situându-se pe penultimul loc în Europa.

Ce sfaturi le oferă dr. Vlad Ciurea corporatiștilor

„Prevenția este esențială pentru longevitate, dar mai întâi trebuie să ne concentrăm pe sănătate. Cele două trebuie să meargă mână în mână pentru a obține rezultate. Dacă aveți anumite probleme, consultați din timp medicii specialiști și luați măsuri preventive,” a adăugat dr. Ciurea.

„Anxietatea blochează creierul,” a avertizat prof. dr. Vlad Ciurea. „Frica și anxietatea paralizează procesele cerebrale. Este important să evităm această stare de panică.”

Un alt motiv pentru care oamenii evită să meargă la medic este teama de rezultatele consultațiilor. În psihiatrie, de exemplu, se recomandă ca psihiatrul să nu poarte halat, pentru a nu inhiba pacientul. Este important ca medicul să fie prietenos, îmbrăcat casual și să comunice deschis cu pacientul.

„Relația medic-pacient contează enorm. Discuțiile sincere, încrederea și curajul de a privi pacientul în ochi sunt esențiale. Trebuie să ai răbdare și să câștigi încrederea pacientului pentru a obține rezultate,” a concluzionat prof. dr. Vlad Ciurea.