MENIU

Scări interioare din lemn - de ce merită să le alegi? (P)

Scări interioare din lemn - de ce merită să le alegi?

Tendințele se schimbă în mod constant, iar în perioada recentă scările interioare se supun de asemenea acestei reguli. Dacă în anumite perioade scările interioare erau asociate automat cu o structură din beton, prezentul aduce o popularitate crescândă segmentului de scări interioare din lemn.

Indiferent dacă este vorba despre soluții destinate segmentului rezidențial, instituțional, business sau chiar celui comercial, avantajele pe care le oferă scările interioare din lemn sunt de necontestat. Pentru cei puțin mai sceptici, care nu sunt încă 100% convinși că o asemenea alternativă poate fi o soluție ideală, iată și câteva motive care argumentează faptul că alegerea scărilor interioare din lemn este o recomandare. Specialiștii de la Dippanels - societate renumită pe piața de profil pentru produsele și serviciile puse la dispoziția celor interesați - oferă câteva lămuriri în acest sens.

Scările interioare din lemn sunt versatile

Pot fi adaptate foarte ușor în orice spațiu, pot să completeze cu succes orice design și oferă în același timp utilitate și funcționalitate. Scările interioare din lemn disponibile în cadrul website-ului producătorului menționat - www.dippanels.ro - se pot plia astfel pe orice gusturi și preferințe.

Într-un cadru rustic, într-un ambient ce pune accent pe accesorii și elemente decorative multiple și chiar și în cazul unui decor în care predomină stilul minimalist, scările interioare din lemn reușesc să se încadreze perfect atunci când sunt proiectate și realizate de profesioniști.

Necesită un timp scurt pentru realizare

Diferența notabilă între scările cu structură din beton și cele realizate pe o structură din lemn este reprezentată de timpul redus în care acestea pot fi realizate. Proprietarii nu mai trebuie astfel să aștepte o perioadă îndelungată până când să poată să utilizeze scările. În situația scărilor pe structură din beton intervin operațiuni care necesită timp, de la cofrare până la turnarea betonului și perioada de uscare a acestuia, care devin uitate dacă se aleg scările interioare pe structură din lemn.

Materiale durabile și calitative

Lemnul a fost dintotdeauna apreciat pentru aspect, pentru versatilitate, dar și pentru durabilitate. Cu tratamentul corespunzător, acesta reușește să treacă cu brio testul timpului. Indiferent dacă este vorba despre lemn de fag, stejar sau alte esențe, astfel de scări interioare se comportă bine și rezistă corespunzător chiar și în zone de trafic mai intens.

Scări interioare din lemn, pentru un aspect deosebit

Fiecare proprietar de locuință are conturată în minte o idee cu privire la modul în care ar trebui să arate la final scările interioare care fac legătura între etajele casei. Conform celor de la Dippanels, așteptările clienților sunt însă în majoritatea cazurilor depășite.

Cei care vor să amenajeze o casă modernă pot găsi în scările interioare din lemn aliatul perfect, indiferent dacă este vorba despre scări complete sau doar de trepte ce sunt adaptate pentru a fi montate pe structuri din metal sau beton. Obținerea unui aspect final cu totul deosebit nu mai reprezintă astfel o misiune atât de dificil de îndeplinit, întrucât scările interioare din lemn (chiar și simplele trepte) asigură o notă de design impunătoare și elegantă.

Se adaptează ușor la orice spațiu

În unele cazuri spațiul disponibil reprezintă o restricție, în alte situații nu există o asemenea problemă. Indiferent de caz, scările interioare din lemn pot fi ușor adaptate pentru a se încadra perfect, oferind ambientului aspectul dorit.

După cum menționează experții Dippanels, în spațiile înguste, de tipul holurilor, pot fi instalate scări drepte, de regulă cu o singură rampă, care economisesc spațiul deja restrâns, punându-l de asemenea în valoare. Acolo unde este vorba despre accesul între etaje, soluțiile optime pot fi scările cu două rampe și unghi de 90°; cele în formă de „U” sunt de asemenea o opțiune, iar dacă spațiul este realmente restrictiv se poate opta și pentru scări circulare, de tip spirală.

Având în vedere toate ideile menționate anterior, nu e de mirare faptul că popularitatea scărilor interioare din lemn este în continuă creștere. Chiar dacă trendurile în materie de design interior suferă în mod constant modificări, alegerea scărilor interioare din lemn se dovedește tot timpul una inspirată. Cei interesați de informații suplimentare cu privire la scări interioare din lemn, avantaje ale acestora, costuri, timp de realizare, dar și alte detalii pot să acceseze oricând website-ul menționat anterior - www.dippanels.ro.

Mai multe articole despre:
Dippanels scări interioare