MENIU

O femeie de excepţie, la Oamenii Realităţii, ora 18.30

O femeie de excepţie, la Oamenii Realităţii, ora 18.30

Sally Wood Lamont a lasat Scotia pentru Romania in urma cu 20 de ani. S-a stabilit la Cluj, unde traieste modest intr-un apartament de doua camere din pensia care-i vine pe card din Marea Britanie.

Era bibliotecara la Edinburgh si mostenitoarea unei averi importante. A vandut totul si banii i-a folosit pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilitati! Dizabilitati, NU handicapuri! A creat Comitetul Paralimpic Roman si toate veniturile ei – pensia si chiriile obtinute de pe urma a doua apartamente – le foloseste pentru finantarea centrului sportiv Lamont, unde oamenii cu dizabilitati isi regasesc puterea de a lupta. Alearga dupa sponsorizari, insista, lupta cu prejudecatile societatii. “Stradania ei a adus jumatate din medalia mea de aur la Paralimpiada de la Londra 2012”, spunea Novak Carol Eduard, primul roman laureat la asemenea nivel pentru performantele din ciclism, tot la “Oamenii Realitatii”! Novak a obtinut, cu implicarea totala a lui Sally, un grant din partea guvernului britanic, ce i-a permis sa se antreneze gratuit jumatate de an pe velodromul ultramodern din Manchester, in anul Paralimpiadei.

Azi, intre 18.30 – 20.00, la Realitatea TV veti gasi in scotianca Sally Wood Lamont una dintre cele mai grozave romance pe care le-ati cunoscut vreodata. Emisiunea nu este live, pentru ca Sally este prezenta la Jocurile Paralimpice de Iarna de la Soci, care au debutat ieri. Acolo o sustine pe frumoasa Laura Valeanu, unicul sportiv roman care participa si care va lua startul la schi/ slalom si slalom superurias, cu mari sanse la prima proba. Laura are piciorul drept retezat sub genunchi in urma unui accident si este studenta la Medicina in Germania, la Munchen.