MENIU

Jocuri de Putere. Marie Rose Mociorniţă, sfaturi pentru Klaus Iohannis VIDEO

Marie Rose Mociorniţă, la Jocuri de Putere de la REALITATEA TV

Klaus Iohannis are nevoie de o echipă de oameni tineri, educaţi, de feţe noi care să fie în jurul lui dacă doreşte o imagine nouă. Asta crede Marie Rose Mociorniţă care a fost invitată lui Rareş Bogdan, luni seară, în emisiunea "Jocuri de Putere".

Marie Rose Mociorniţă a explicat: "Eu cred ca mandatul domnului Iohannis este unul enorm, urias pentru ca este si un mandat emotional foarte incarcat. Oamenii care l-au ales sunt si foarte atenti, dar nici nu mai au loc de multe dezamagiri...daca doreste o imagine noua, o solutie ar fi sa faca un grup de oameni evoluati, din toate domeniile -educaţional, psihologic, politic- care sa trieze niste tineri in institutii, in facultati, sa-i invite sa devina membri ai PNL si sa-I trimita in emisiuni, sa tina un altfel de discurs in ochiul publicului pentru ca vin alegerile si, sincera sa fiu, nu cred ca elanul pe care l-am simtit atunci poate fi starnit de personajele care sunt atat de bantuite si obosite, personaje pe care le vedem in momentul de fata".

Întrebată de Rareş Bogdan dacă mai crede în România, Marie Rose Mociorniţă a răspuns, alegând să descrie ce înseamnă ţara noastră.

"Ce inseamna Romania, ce inseamna Canada, ce inseamna Anglia? Inseamna relatia unui sistem judiciar politic social cu cetateanul sau si starea de confort si incredere pe care o are cetateanul fata de stat si statul fata de cetatean. Ce inseamna Anglia? Inseamna Regina, înseamna Kate, Oxford, stim toate acestea, dar inseamna si faptul ca impozitul meu este folosit ca sa fiu ingrijit cand voi fi batran, faptul ca am o pensie, faptul ca nu sunt umilit, asta inseamna Anglia de fapt: un pachet de legi democratice si sociale care imi da o senzatie de apartenenta si confort".

Marie Rose Mociorniţă crede că traumele provocate de sistemul comunist poporului român încă sunt vizibile.

"Romanul a fost schimonosit de sistemul comunist, acesta a fost un sistem care i-a schimonosit sufletul, si cand a iesit din hruba aia din intuneric unde ii era frica ca-l aude vecinul, ca asculta radio, sa citeasca o carte, sa iasa in strada sa se exprime liber, a iesit incovoiat ori nimeni nu a avut grija sa-i indrepte coloana vertebrala si sa-i spuna: respira!".