MENIU

Șeful FRH, Alexandru Dedu, îl susține pe Alin Petrache la șefia COSR

<p>Alin Petrache</p>

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, așteaptă cu interes alegerile la președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) din 29 mai și a declarat pentru AGERPRES că îl are ca favorit pe Alin Petrache, care și-a dovedit din plin calitățile de manager la conducerea Federației Române de Rugby. Și noul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că merge pe mâna lui Petrache.

''Este un moment foarte important pentru noi și sportul românesc. Sunt trei personalități care nu mai au nevoie de prezentare. Am discutat cu fiecare dintre dânșii, am primit și am citit programele lor. E o decizie grea de luat. O să încep cu dl. Bellu. Personal, eu cred că pentru noi ca români, ne-ar face o defavoare dacă dl Bellu ar fi președinte, pentru că dânsul e cel mai mare antrenor din istorie. Și dacă ar veni la președinția COSR nu am mai avea antrenor și am pierde un aducător de medalii olimpice pentru România. Eu așa văd lucrurile. Practic, în momentul de față, apropo de management, sunt două persoane care pentru mine au intrat în linie dreaptă, vorbim de Elisabeta Lipă și Alin Petrache. D-na Lipă, de când este la Dinamo, a făcut niște lucruri foarte interesante, a reușit să construiască o sală, va construi o sală de gimnastică, a făcut multe la club și se vede că are mână de gospodar. Alin Petrache, în cei 5 ani de când este la președinția FR de Rugby, a făcut ceea ce vreau eu să fac la handbal: a reușit să pună federația pe picioare, are o bază sportivă modernă și nemaipomenită. Sunt invidios pe el și pentru că a făcut din rugby un brand. Ținând seama de faptul că Alin Petrache este mai tânăr, din generația mea, vorbim aceeași limbă și avem cam aceleași idei, eu voi merge pe mâna lui Alin Petrache'', a declarat Dedu pentru AGERPRES.

Fostul pivot al naționalei și al echipei FC Barcelona susține că noul președinte al COSR va avea nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a-și pune în aplicare planurile și strategia: ''Mie mi-a plăcut foarte mult faptul că Alin Petrache a venit cu o idee bună, cu un program pe 10 ani: 2014-2024. Eu cred personal că lucrurile nu se pot face într-un an sau doi. Lucrurile în sportul românesc în momentul de față nu sunt la locul lor. Nu poți să spui că în doi sau patru ani poți să faci ceva, ci doar în baza unui proiect pe termen mediu, de 5-10 ani. Nu cred că în doi ani poți să faci mare lucru, poți doar să direcționezi niște fonduri, să simți de unde vin medaliile și să ajuți oamenii de acolo. Dar, noi aici vorbim de mișcare olimpică, de tot ceea ce înseamnă performanță în România. Trebuie în primul rând să creezi cadrul desfășurării sportului de performanță și apoi să ceri performanță. Noi acum luăm rezultate după ureche, punctuale, în funcție de talent și de câțiva profesioniști care își fac treaba. Lucru care nu e OK''.

Dedu anticipează o luptă strânsă între cei trei candidați, dar consideră că Alin Petrache este opțiunea cea mai potrivită și prin experiența sa de parlamentar: ''Este greu de spus, pentru că vorbim despre trei personalități, dar eu cred că ar fi bine în momentul de față să votăm un manager, un om care poate să aibă timp să ducă la îndeplinire cea ce-și propune. Prin faptul că are relații în mediul politic poate fi de mare ajutor pentru sportul românesc. Totul în lumea asta se face cu oameni și prin oameni. Dacă ai uși deschise și oamenii te cunosc personal, e posibil să ne îndeplinim dorințele apropo de sport''.

Pe 15 aprilie, Octavian Morariu a anunțat că renunță la funcția de președinte al COSR din cauza multiplelor angajamente internaționale. Președinta Federației Române de Canotaj și a Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică artistică, Octavian Bellu, și președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, sunt candidați pentru alegerile la președinția COSR din 29 mai.

Mai multe articole despre:
COSR Alin Petrache Alexandru Dedu alegeri la COSR