MENIU

Bătăile inimii, în premieră inspirație pentru muzicieni

Participanții la tura de recunoaștere a Maratonului Olteniei au purtat brătari de monitorizare a pulsului, iar datele colectate de pe aceste dispozitive au fost descărcate și analizate de artiștii Raul Kusak și Electric Brother, care au găsit inspirația de a crea soundtrack-ul oficial al Maratonului Olteniei. Unul dintre dispozitive a fost purtat de Martin Zmelik, Country Manager Grupul CEZ în România, care a pedalat 33 de kilometri cu diferențe mari de nivel și cu zone dificile din punct de vedere tehnic. 

Link traseu: https://www.youtube.com/watch?v=FOfP7GhWbvo

"La finalul turei de recunoaștere, am extras din brățări toate informațiile referitoare la ritmul și pulsul inimii, în raport cu cele patru zone diferite de efort de pe traseu. Sunetele înregistrate au fost analizate în detaliu și, ulterior, «traduse» în beat-ul liniei melodice. Mai exact, am făcut o medie a informațiilor colectate de pe cele patru brătări pentru fiecare zonă, iar rezultatul a fost o valoare medie de 130 bătăi pe minut (BPM). Pornind de la această valoare, am construit logică ritmică a întregii lucrări muzicale.

Pe toată durata soundtrack-ului se poate auzi un beep, care punctează media generală de efort depus pe traseu și care devine mai accelerat sau, dimpotrivă, mai lent în funcție de dificultatea suprafeței de deplasare. Inclusiv sunetele au fost alese pentru a reflecta, într-un mod cât mai relevant, efortul fizic", a declarat Raul Kusak, creatorul compoziției muzicale. La realizarea acesteia a contribuit și Electric Brother, care a asigurat producția muzicală.

Ascultați aici melodia inspirată de bătăile inimii: https://goo.gl/gh1ozE

Participanții la Maratonul Olteniei devin susținători ai Centrului de Transfuzii Sanguine din Râmnicu Vâlcea  

În cadrul Maratonului Olteniei 2017, sportivii au ocazia să transforme cursele la care participă în șanse la viață prin susținerea Centrului de Transfuzii Sanguine Vâlcea. Persoanele care doresc să sprijine cauza socială a evenimentului pot face o donație accesând website-ul www.maratonulolteniei.ro. La finalul maratonului, contravaloarea taxelor și cea a donațiilor individuale, alături de cea a companiei CEZ România, vor fi direcționate integral către dotarea cu echipamente medicale performante a CTS Vâlcea.

Alergatorii si biciclistii doritori se pot înscrie la cursele de Trail Run si MTB Cross-country ale Maratonului Olteniei, desfasurate pe 26-27 august, la Râmnicu Vâlcea, pe www.maratonulolteniei.ro.

Mai multe articole despre:
maraton alegare Maratonul Olteniei