MENIU

9 judoka români, la Europenele din Franța

9 judoka români, la Europenele din Franța

9 judoka români vor intra pe tatami la Campionatul European de judo de la Montpellier care va fi transmis în direct de Digi Sport 3 începând de joi de la ora 17.15.

La categoria 57 kg. în primul tur va fi un dublu duel româno –ungar. Vice-campioana olimpică de la Londra, Corina Căprioriu cap de serie numărul 3, va lupta cu Katinka Szabo în timp ce Loredana Ohâi o va întâlni pe Hedvig Karakas numărul 15 IJF.

La 52 kg. vice-campioana europeană Andreea Chiţu va lupta în primul meci cu învingătorea întâlnirii Tetyana Levytska, Ucraina - Penelope Bonna,Franta iar Larisa Florian va încerca s-o învingă pe italianca Odette Giufrida numărul 20 mondial.

La categoria 48 kg. vicecampioana mondială de junior, Alexandra Pop o întâlneşte în primul meci pe Amelie Rosseneu din Israel numărul 14 IJF.

Tot joi va intra în concurs şi Laszlo Szoke la categoria 66 kg. care va lupta cu belgianul Jasper Lefevere.

Vineri la categoria 73 kg. luptă pentru România Costel Dănculea care îl va întâlni pe estonianul Kunter Rothberger în timp ce sâmbătă la +100 kg. Daniel Natea are meci cu Andre Breitbarth din Germania în timp ce Vlăduţ Simionescu lupta cu Stanislav Bondarenko din Ucraina.

Franţa găzduieşte pentru a 8-a oara un Campionat European de judo. La întrecerea continentală de la Montpellier s-au înscris în concurs 321 de judoka din 43 de ţări.