MENIU

PNL SCHIMBĂ PATRU MINIŞTRI: Nominalizările lui Atanasiu, Nicolăescu, Buşoi şi Johannis, validate

PNL schimbă garnitura de miniştri  

ZIUA REMANIERII. Conducerea PNL a validat nominalizarea lui Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei, Eugen Nicolăescu la Ministerul Finanţelor, Cristian Buşoi la Sănătate şi a lui Klaus Johannis pentru poziţiile de vicepremier şi ministru de Interne. Crin Antonescu face declaraţii în câteva momente.

REMANIERE GUVERN. Conducerea PNL a validat nominalizarea lui Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei, Eugen Nicolăescu la Ministerul Finanţelor, Cristian Buşoi la Sănătate şi a lui Klaus Iohannis pentru poziţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

"În urma demisiilor colegilor noştri, Chiţoiu, Stroe, Gerea şi Nicolăescu, BPN a discutat propunerile şi votul a consacrat următoarele nominalizări: Johannis - ministru de Interne şi vicepremier, Nicolăescu - ministru al Finanţelor, Atanasiu - ministerul Economiei şi Buşoi - ministrul Sănătăţii", a declarat Antonescu.

Validarea acestor propuneri s-a făcut prin vot, în şedinţa BPN al PNL.

KLAUS JOHANNIS, propus vicepremier şi ministru de Interne: Nu renunţ la primărie

Klaus Johannis a anunţat că că nu este dispus să renunţe foarte uşor la Primărie şi că, dacă legislaţia permite, va păstra funcţia, concomitent cu poziţiile din Guvern, apreciind că se pot găsi soluţii de interimat pentru o perioadă rezonabilă de timp.

Cine este CRISTIAN BUŞOI, milionar în euro, viitorul ministru al Sănătăţii

CRISTIAN BUŞOI, propus de PNL ca nou MINISTRU AL SĂNĂTĂŢII în locul lui Eugen Nicolăescu, mutat la Finanţe, a condus în ultima jumătate de an Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), după un mandat de patru ani de europarlamentar. CRISTIAN BUŞOI are 36 de ani, este milionar în euro, e licenţiat în medicină şi drept şi are un DOCTORAT în sănătate publică şi management sanitar.

Antonescu îi răspunde lui Ponta: Noi, PNL, suntem dreapta; liberali înseamnă să lucrăm pentru indivizi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a răspuns, vineri, premierului Victor Ponta, fără a-i pronunţa numele, la întrebarea despre cine mai este liberal în România, Antonescu spunând că PNL este un partid liberal, de dreapta, un partid în care activează foarte mulţi oameni care vor fi mereu liberali.

"Cineva se întreba zilele trecute cine mai este exact liberal azi în România şi ce mai înseamnă liberalism şi doresc cu toată prietenia să dau în numele colegilor mei un răspuns exact: Noi, PNL, suntem un partid liberal, de dreapta, un partid în care activeaza foarte mulţi oameni care sunt şi vor fi mereu liberali. Nu am avut nicio pretenţie că toţi cei care sunt liberali în România sunt în partidul nostru. Noi suntem liberali şi nu avem niciun fel de confuzie în legătură cu acest lucru. Liberalismul înseamnă să porneşti de la ideea că cetăţenii unei ţări, chiar dacă se constituie şi funcţionează ca o naţiune, ca o comunitate, sunt întotdeauna indivizi ale căror drepturi trebuie tratate ca atare, apărate şi sportite. Liberali înseamnă să lucrăm cu şi pentru indivizi, nu cu gloate, nu cu mulţimi. A fi liberal înseamnă să înţelegi că lumea are nevoie de lideri puternici, ci nu de baroni. Liberal mai înseamnă să vrei să trăieşti şi să faci astfel încât să trăieşti într-un stat de drept în care instituţiile lucrează pentru individ", a spus Crin Antonescu.