MENIU

Zile de foc pentru Parlament! Teme și legi importante, la mâna aleșilor după vacanța de Paște

Depunerea Legii salarizării, reluarea dezbaterilor pe modificările la legile Justiţiei, înfiinţarea Comisiei de anchetă parlamentară a alegerilor din 2009 şi audierea lui Dan Andronic de către Comisia SRI reprezintă temele ce vor fi abordate în Parlament imediat după sărbătorile pascale.

Depunerea proiectului privind Legea salarizării unitare, amânată unilateral de Dragnea

Depunerea Legii salarizării unitare a personalului plătit din fonduri bugetare a fost amânată săptămâna trecută, prin decizia unilaterală a liderului PSD, Liviu Dragnea, care a arătat că îşi doreşte ca acest act normativ să "mai stea" o săptămână, pentru a fi publicat în presă, astfel încât "să-şi mai dea lumea cu părerea", potrivit Mediafax.

Este de aşteptat, astfel, ca proiectul de lege să fie depus, împreună cu lista de semnături ale parlamentarilor PSD şi ALDE, în dezbaterea parlamentară, în cursul acestei săptămâni.

Reluarea dezbaterilor pe modificările la legile Justiţiei

În această săptămână, Senatul ar trebuie să reia dezbaterile pe modificările la legile Justiţiei, pe care le-a sistat în urmă cu două săptămâni la solicitarea CSM.

Comisia juridică a Senatului a amânat, în şedinţa din 5 aprilie, pentru două săptămâni, dezbaterile pe mai multe proiecte de lege, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a făcut o solicitare în acest sens.

Înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009, cu Dragnea preşedinte

Tot în cursul acestei săptămâni ar trebui să fie demarate procedurile parlamentare pentru înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009, solicitată de PSD şi ALDE, şi al cărei preşedinte va fi liderul PSD Liviu Dragnea.

Comisia SRI îl invită pe Andronic la audieri pe tema articolul său cu privire la alegerile din 2009

Comisia SRI a apreciat, săptămâna trecută, ca utilă invitarea lui Dan Andronic la audieri, pentru săptămâna în curs, pentru a prezenta date şi informaţii precise despre articolul său cu privire la alegerile din 2009. 

Mai multe articole despre:
parlament legi aleşi