Zi decisivă la PNL. Conducerea partidului, mandatată să înceapă discuţiile în Coaliţie pentru comasarea alegerilor
PNL a decis, miercuri, începerea discuţiilor în Coaliţie pentru comasarea alegerilor. Un anunț în acest sens a fost făcut chiar de liderul partidului Nicolae Ciucă, la finalul ședinței de miercuri a Biroului Politic Național (BPN).
Potrivit lui Ciucă, conducerea PNL a discutat despre subiectul comasării alegerilor şi a decis să mandateze conducerea partidului să înceapă discuţiile, în coaliţie, pe acest subiect.
Referitor la varianta comasării alegerilor europarlamentare şi locale, liderul PNL declara la începutul acestei săptămâni că partidul pe care îl conduce "nu va lua niciodată decizii decât asumate, nu pe surse, iar decizia va fi în aşa fel să fie bine pentru cetăţenii României şi pentru democraţie".
Într-o societate democratică, cu cât prezenţa la vot e mai mare, cu atât validarea voinţei poporului este mai clară, de aceea este important să facem în aşa fel încât deciziile pe care le luăm să fie în beneficiul democraţiei şi al cetăţenilor. După ce analizăm toate aceste ipoteze în partid şi în coaliţie vom comunica”, a afirmat, luni, preşedintele PNL.
Argumentele pro comsare din timpul discuțiilor din cadrul BPN
Cât privește discuțiile din cadrul ședinței BPN de miercuri, europarlamentarul Daniel Buda a declarat că nu există niciun impediment pentru comasarea alegerilor, fiind vorba despre o decizie politică. Buda a precizat că în acest moment sunt şapte state din UE în care s-au comasat alegerile din acest an, susțin surse politice citate de News.ero.
La rândul lui, deputatul Florin Roman a spus că din banii economisiţi de Guvern în urma comasării alegerilor poate fi finanţată ridicarea pragului pentru neimpozitarea pensiilor, impactul financiar fiind de 2 miliarde de lei.
De asemenea, liberalii au votat în şedinţa conducerii partidului pentru organizarea a două zile de vot pentru cetăţenii români din Diaspora la alegerile care vor avea loc în 2024.