MENIU

Zegrean: Sesizarea privind implicarea lui Băsescu în campanie,înregistrată; e prima astfel de cerere

<p>CCR &icirc;i răspunde lui Ponta, pe tema Legii insolvenţei</p>

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, că sesizarea Guvernului privind implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală a fost înregistrată la Curte şi a precizat că este pentru prima oară când se primeşte o astfel de cerere.

Augustin Zegrean a menţionat că sesizarea a fost înregistrată ca "cerere de soluţionare a unui conflict juridic".

Zegrean a precizat că, fiind înregistrată această sesizare, nu se mai poate pronunţa pe conţinutul ei, până nu se va da o soluţie şi a ţinut să anunţe că această sesizare va fi soluţionată cu rapiditatea cerută de lege şi de rolul Curţii, care este foarte încărcat.

"Este prima dată când avem o astfel de sesizare", a spus Augustin Zegrean.

Preşedintele Curţii Constituţionale nu a dorit să comenteze fotografiile cu preşedintele Traian Băsescu, purtând tricourile cu PMP. "Nu ştiu, eu îl ştiu purtând un tricou albastru", a menţionat el.

"Ce vreţi să aflaţi de la mine, că a greşit, că nu a greşit? Este o decizie a Curţii din 2007, în care s-a spus atunci, cu avizul consultativ, ce poate să facă preşedintele şi până unde merge rolul de preşdinte jucător. Exact această expresie s-a folosit. Vă recomand să citiţi decizia aceea şi o citim împreună şi vorbim după aceea", a spus preşedintele Curţii Constituţionale.

Întrebat dacă preşedintele poate fi tras la răspundere pentru opiniile politice din campanie, Augustin Zegrean a răspuns: "În decizia de care vă vorbeam s-a spus că nu".

Despre decizia Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean a afirmat că judecătorii pot decide că este conflict sau că nu este conflict. În cazul în care se constată existenţa unui conflict juridic, se va stabili şi modul de rezolvare a conflictului, în caz contrar, "lumea merge mai departe".

Guvernul a transmis Curţii Constituţionale sesizarea privind implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale. Informaţia a fost confirmată de Guvern, care a prezentat şi textul documentului înaintat preşedintelui Cuţii Constituţionale, Augustin Zegrean.