MENIU

Volodimir Zelenski, discurs COPLEȘITOR în Parlamentul britanic: „Întrebarea pentru noi acum acum este de a fi sau a nu fi”

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

Președintele Ucrainei - Volodimir Zelenski a ținut, marți seară, un discurs copleșitor în Parlamentul Marii Britanii, prin videoconferință, în care a vorbit despre lupra continuă a ucrainenilor în războiul lui Putin.

„Nu dorim să pierdem ce e al nostru, țara noastră. Așa cum nici dumneavoastră nu ați vrut să o pierdeți în fața naziștilor. Încă din prima zi, de la 4 dimineața, oamenii s-au trezit, iar de atunci nu am mai dormit. De atunci am luptat.

Noi în continuareă luptăm și am simțit forța noastră. Oamenii au promis că se vor opune rușilor până la final. Am putut să vedem cine sunt oamenii și cine sunt bestiile. S-a tras încontinuu împotriva noastră, împotriva spitalelor, dar nici asta nu ne-a înfrânt.

În ziua a șasea, rușii au trimis rachete asupra monumentului Holocaustului. După aceea, rușii au continuat să tragă, chiar și în biserici. În ziua a opta au tras în centrala nucleară și toată lumea a înțeles că este o luptă împotriva tuturor. În ziua a noua, am simțit că alianțele nu funcționează așa cum ar trebui și nu se poate institui zonă de siguranță aeriană. În a 11 zi, copiii și orașele erau atinse de rachete. Ucrainenii au devenit eroi.

În a 12 zi, armata rusă a piersut 10.000 de oameni, inclusiv un general. În a 13 zi, la Mariupol, un copil a fost ucis. Nu ne permit ca alimentele și apa să ajungă la sameni. Cred că toată lumea înțelege că oamenii nu mai au apă. Mai mult de 50 de copii au fost uciși, i-au răpit de lângă noi.

Ucrainenii nu și-au dorit să devină mari, dar au devenit mari. Noi suntem țara care salvează oameni în ciuda faptului că luptăm cu una dintre cele mai mari armate din lume. Întrebarea pentru noi acum acum este de a fi sau a nu fi. Este din Shakespeare. Și vă spun răspunsul este a fi. Vom lupta pentru țara noastră indiferent de costuri.

Doresc să adaug că vom lupta pe malurile diferitelor râuri și că avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, al țărilor civilizate. Sunt recunoscător ție, Boris, și te asigur că faci ceea ce trebuie", a spus Volodimir Zelenski.

Mai multe articole despre:
vladimir zelenski ucraina kiev razboi