MENIU

Voiculescu, ULTIMA ZI de proces. REACŢIA lui Ponta la declaraţiile lui Băsescu

Voiculescu, ULTIMA ZI de proces. REACŢIA lui Ponta la declaraţiile lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că președintele Traian Băsescu încearcă să pună presiune pe justiție prin declarațiile sale publice din ziua în care instanța judecă dosarul în care este implicat președintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

Întrebat cum comentează procesul lui Dan Voiculescu care are loc la Curtea de Apel București, Ponta a răspuns: "Ultima dată când m-am exprimat într-un dosar aflat pe rol a fost după sentința dată dlui Adrian Năstase. Am fost foarte criticat și sincer cred că i-am făcut rău în loc să îi fac bine, motiv pentru care de atunci nu am mai comentat. Însă constat că astăzi Traian Băsescu prin ieșirea sa publică influențează și încearcă să influențeze justiția să pună presiune pe justiție în cazul domnului Voiculescu. Eu nu pot să fac așa ceva și cred că e de condamnat Traian Băsescu care astăzi în ziua în care ar trebui să judece instanța iese și prin declarații publice pune sau încearcă să pună presiune să influențeze justiția. (...) Afectează independența justiției prin declarații despre un dosar aflat pe rol."

Președintele Traian Băsescu a afirmat, referindu-se la cazul președintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, că, deși 'toată lumea așteaptă o condamnare' în dosarul în care acesta este cercetat, poate fi vorba și despre o achitare, astfel că presiunea media și anticipările formulate în spațiul public sunt 'în neregulă'.