MENIU

Virgil Popescu: „Avem un preţ foarte mare la gaz, nejustificat” - Când estimează ministrul scăderea

Virgil Popescu - ministrul Energiei

Virgil Popescu - ministrul Energiei spune că prețul gazului este nejustificat de mare, dar atât timp cât avem un conflict la frontieră, nu vom asista la scăderi de preţuri.

„Atâta timp cât vom fi în continuare dependenţi de gaz din Federaţia Rusă, preţ al gazului care am văzut cu toţii că începând cu a doua parte a anului trecut a început să crescut brusc, fără nicio justificare, practic manipulat, prin reducerea ofertei – că până la urmă asta a fost, s-a refuzat suplimentarea unor cantităţi de gaze în condiţiile în care cu ani în urmă acest lucru se întâmpla - este evident că, dacă vom avea o dependenţă, preţurile nu vor scădea. Vom depinde de jocurile care se fac la cei care dictează gazul rusesc”, a afirmat Virgil Popescu, miercuri seară, la un post TV.

„Atât timp cât avem un conflict la frontieră, conflictul din Ucraina, nu cred că vom asista la scăderi de preţuri. (...) Cât timp va fi război, nu cred că vom asista la o scădere a preţului. Dacă vom avea suficient de mult gaz lichefiat şi nu vom depinde de gazul din Federaţia Rusă, sigur că preţul va scădea. Pentru că nu se mai poate juca cu gazul ca şi armă politică, este evident”, consideră ministrul.

Mai multe articole despre:
virgil popescu gaz pret jocuri