MENIU

Victor Ponta, reacție în scandalul Volkswagen. Îi afectează și pe șoferii din România

<p>Victor Ponta, &icirc;nainte de moţiune: Eu am &icirc;ncercat să-mi fac munca de prim-ministru c&acirc;t mai bine</p>

Premierul României Victor Ponta a anunțat, miercuri, că Ministerul Muncii va activa procedurile specifice în vederea stabilirii consecințelor scandalului Volkswagen asupra pieței auto din România, informează Hotnews.

"Ministrul Mediului, doamna Gavrilescu, m-a și informat. Au niște proceduri la Ministerul Mediului care, sigur, vor fi activate pentru a se vedea care sunt consecințele pentru piața auto din România", a explicat premierul la Parlament.

Ponta a răspuns astfel la afirmațiile președintelui Senatului, Călin Popescu-Taăriceanu, privind eventuale efecte ale scandalului Volkswagen.

Președintele Senatului este de părere că instituțiile statului, cu precădere Executivul, ar trebui să aibă o ”reacție sănătoasă” cu privire la scandalul noxelor, luând în considerare și faptul că alte state europene deja au luat măsuri provizorii, transmite Agerpres.

"Doresc sa vorbesc si cu prim-ministrul pe acest subiect, cred ca este o problema foarte serioasa, care afecteaza numerosi cetateni romani si trebuie sa raspundem in mod adecvat. (...) Cred ca este in primul rand datoria Executivului sa ia niste decizii imediate. Daca va fi nevoie ca Parlamentul sa sustina prin masuri legislative, le stam la dispozitie. Chiar incerc sa sensibilizez mai mult autoritatile in fata acestei situatii de criza. Nu exista o situatie precedenta de acest gen cunoscuta ca sa pot spune care ar fi masurile firesti", a declarat Tăriceanu, miercuri, la finalul unei reuniuni de lucru pe care a avut-o, la Senat, cu ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache, și cu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Marius Alexandru Dunca.