MENIU

VICTOR PONTA îi cere demisia unui DEPUTAT PDL, pe facebook!

Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de facebook un scurt mesaj în care  susține că cea mai rapidă metodă prin care DNA  poate avea un răspuns, în cazul deputatului Cătălin Teodoorescu, este ca acesta să demisioneze din Parlament, urmând a se pune la dispoziția Justiției. Deputatul PDL Cătălin Teodorescu a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA şi are interdicţie de a părăsi ţara, în dosarul fostului şef al DIICOT Alina Bica, privind despăgubirea acordată de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitală.

”Indiferent de procedurile parlamentare, exista o soluție pentru ca cererea DNA să primească un răspuns rapid - demisia deputatului PDL Cătălin Teodorescu! Noi am respectat această soluție în cazul unui parlamentar propriu, nu văd de ce nu ar funcționa și în cazul unui parlamentar PDL. Altfel, sunt sigur că se va găsi o soluție pentru a nu obstrucționa justiția în zilele următoare”, a scris PONTA, pe facebook

Reamintim că deputatul PDL Cătălin Teodorescu a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA şi are interdicţie de a părăsi ţara, în dosarul fostului şef al DIICOT Alina Bica, privind despăgubirea acordată de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitală.

Anterior, plenul Camerei Deputaţilor s-a reunit pentru un vot pe marginea cererii ministrului Justiției de încuviințare a arestării preventive a lui Teodorescu. În urma votului, s-a decis păstrarea imunităţii în cazul deputatului. Decizia a fost luată cu 146 voturi "pentru" și 101 "împotrivă".

În schimb, deputatul UDMR Marko Attila a primit undă verde pentru arestare după ce deputaţii au decis ridicarea imunităţii. În cazul său, 171 de deputaţi au votat "pentru".