MENIU

Victor Ponta, ironii despre steagul mutat de Iohannis şi vasul cu oi care a scufundat nava rusească

Fostul premier Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook, un text mai amplu în care a avut o primă reacţie, după ce preşedintele Klaus Iohannis a mutat stegul Marii Britanii la Consiliul European de la Bruxelles, dar şi după ce vasul cu oile plecate din România a scufundat o navă spion a Rusiei. Astfel, în pledoaria sa pentru politica externă a României, Ponta susţine că " Iohannis va fi pomenit in stiri doar daca iar muta din greseala steagul Marii Britanii", adăugând ca SUA, singura ţară care ne poate oferi securitate, aşteaptă mai mult de la noi: "Asta inseamna gandire strategica si decizii in interes national. Altfel vom continua sa mutam steagurile la conferintele de presa si sa scufundam nave rusesti cu vapoare cu oi", a scris Ponta. Acesta a adăugat postării şi o fotografie cu Vladimir Putin, cea care se regăseşte în articol.

Redăm, în continuare, un fragment din postarea sa: 

"In stilul nostru de bascalie ( la care categoric putem fi campioni mondiali) 

(.....)

Unii ar putea spune ca e clar ca nu ne trebuie corvetele pe care Ciolos dorea sa le cumpere la pret dublu din Olanda/ si nici transportoarele blindate pe care niste smecheri suspusi si transpartinici tot ne imping sa le luam din Germani - de parca ne pregatim iar pentru Al Doilea Razboi Mondial sau vrem neaparat sa oferim tinte de antrenament pentru rachetele si aviatia altora.

Insa pe 24-25 Mai la Bruxelles are loc Summitul NATO / noi vom fi reprezentati "activ si dinamic" de Dl Iohannis care va fi pomenit in stiri doar daca iar muta din greseala steagul Marii Britanii. Altfel vorbele goale ale Doamnei Dobrovolschi si gata.

Ori singurul nostru aliat militar care poate sa si livreze securitate ( vorbesc de SUA) asteapta mai mult de atat. Promisiunile si Presedintelui si ale Guvernului ( normale ) ca si ale unor lideri politici ( cam ridicole) care vor sa se arate ca ei decid sau fac concurs de proamericanism nu sunt suficiente.

Asta inseamna gandire strategica si decizii in interes national. Altfel vom continua sa mutam steagurile la conferintele de presa si sa scufundam nave rusesti cu vapoare cu oi!!!!", a scris Victor Ponta, postând şi fotografia cu preşedintele rus.