MENIU

Victor Ponta: Am vorbit cu Tăriceanu, Diaconescu, Meleșcanu, privind o eventuală susținere

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la alegerile prezidențiale, Victor Ponta, a anunțat, luni seară, că a vorbit deja cu unii dintre contracandidații săi, în legătură cu o eventuală susținere în turul al doilea, precizând că nu îl "jignește susținerea cuiva", informează Agerpres.

"Am vorbit și cu domnul Tăriceanu, și cu domnul Meleșcanu și cu domnul Diaconescu. Voi vorbi și cu domnul Vadim Tudor. Mâine la coaliție vorbesc și cu domnul Hunor Kelemen. Eu nu consider că mă jignește susținerea cuiva. Dimpotrivă, mă onorează orice fel de român care crede că pot să fac mai mult decât contracandidatul meu", a declarat premierul Victor Ponta.

Întrebat în legătură cu afirmațiile Elenei Udrea, care ar fi lăsat de înțeles că în turul al doilea ar putea să-l sprijine pe oricare dintre candidații rămași în cursa pentru Președinția României, Victor Ponta a răspuns:

"N-am vorbit cu doamna Udrea. Alegătorii români, fie că sunt cei de dreapta, fie că sunt de centru-stânga, dacă trec de partea pasională sau pătimașă (...), dacă gândesc cu mintea, nu cu fierea, știu foarte bine că măsurile pe care le-am luat la guvernare și pe care intenționez să le iau în continuare sunt măsuri de centru, de centru-dreapta de multe ori în economie, că parcursul proeuropean și proatlantic al României este garantat prin tot ce am făcut ca prim-ministru și ca vicepreședinte CSAT (...). Nu spun nu niciunui alegător", a precizat liderul PSD.