MENIU

Vicepreședintele Comisiei de Apărare cere demisia polițiștilor de la Galați

Ovidiu Raețchi cere concedierea polițiștilor care au asistat fără să intervină în situația fetei pline de sânge filmată în Galați și care a stârnit un val de revoltă în spațiul public.

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, cere concedierea polițiștilor care au asistat fără să intervină în situația fetei pline de sânge filmată în Galați și care a stârnit un val de revoltă în spațiul public:

“Nu se va schimba nimic în Poliția Română atâta timp cât lipsa de responsabilitate și empatie față de problemele celor vulnerabili nu va fi sancționată dur și imediat. Faptul că la Galați un copil plin de sânge nu este ajutat de polițiști dovește incompetență și nepăsare; nu e nevoie de "anchete interne" pentru a constata asta. Dacă vrei să reconstruiești moral Poliția, nu poți accepta scuze pentru așa ceva. E nevoie de concedieri. Primul lucru care i se cere unui polițist este să sară în ajutorul oamenilor aflați în pericol: fară explicații, puneri la dispoziție, anchete interne și cercetări disciplinare. Dacă nu ai această minimă dorință de a ajuta, nu ai ce căuta în uniformă. Nu ești acolo nici să bați, nici să amendezi bătrâne, nici să ceri plin de importanță actele la control, ci, înainte de orice, ești acolo ca să sari în ajutorul celor vulnerabili”, a scris vicepreședintele Comisiei de Apărare, Ovidiu Raețchi, pe contul său de Facebook.

O femeie a filmat o fata plina de sange pe strada George Cosbuc din Galati si sustine ca a oprit o masina de politie pentru a interveni in acest caz. Inregistrarea video arata ca cei doi politisti din masina, un barbat si o femeie, au stat in vehicul, la distanta de fata ranita, si abia la insistentele martorilor au chemat o ambulanta. Cei doi politisti sunt cercetati disciplinar.