MENIU

Blaga dezvăluie discuţia în care s-a stabilit ca Orban să candideze în locul lui Buşoi, la Capitală

De ce s-a supărat Vasile Blaga pe ginerele său: 'Nu mai are ce căuta în casa mea!'

Vasile Blaga, co-preşedintele PNL, a dezvăluit, în exclusivitate la Realitatea Tv cum a decurs şedinţa în care s-a stabilit ca Ludovic Orban să candideze în locul lui Cristian Buşoi, pentru Primăria Generală a Capitalei.

Vasile Blaga a afirmat că în urma sondajelor care au fost făcute, Buşoi era tot pe locul 1, dar acesta a considerat că cel mai mare potenţial pentru postul de primar general îl are Ludovic Orban. Potrivit lui Blaga, tot atunci, Buşoi a spus că va intra în echipa de campanie a lui Orban:

"Noi am fost intr-un parcurs normal si va reamintesc ca s-a stabilit in baza unei cercetari sociologice, am zis ca vom reveni si vom duce mai depare cercetarile, in urma acestor analize din luna februarie, Busoi era tot pe locul 1. El a spus ca el crede ca pontentialul cel mai mare, cel mai bun candidat ar fi Ludovic Orban şi dansul va intra in echipa de campanie.(..)Eu nu mai vorbesc de fostul PNL(...) Îi vom sprijii in campania electorală, în urma unor analize, au fost votaţi presedinti unici la sectoare. Vom vedea cum domnul Orban cu cei 6 candidati de la sectoare vor merge mai departe", a spus Blaga, la Jocuri de Putere.

Orban: Capitala e în pragul colapsului! Vreau să câştig cu un scor de peste 40%

Ludovic Orban a spus si  că obiectivul său este câștigarea Primăriei Capitalei cu un scor de peste 40% și a arătat că, după ce a fost propus candidat, a vorbit cu președintele Klaus Iohannis.

"Este vorba de eliberarea Capitalei. Situația în București e o situație critică. Prima problemă e infrastructura, a doua e traficul, a treia este poluarea, a patra este calitatea slabă a serviciilor și abuzul de monopol pe care îl practică furnizorii de servicii din București. Apropo de lucrări de infrastructură: aproape nu există proiect care să nu fie blocat sau întârziat", a spus Orban.

În acest context, Orban a dat drept exemplu Pasajul de la Piața Sudului, a cărui finalizare a fost din nou întârziată.

"Suntem în pericol de a pierde bani europeni dacă nu se finalizează până în data de 30 iunie. Aproape că nu există proiect care să nu întârzie. Există o asemenea lipsă de corelare în ce privește direcționarea investițiilor", a punctat Orban.

Prim-vicepreședintele PNL este de părere că Bucureștiul a fost "dominat de amatorism și delăsare". 

"Nu a existat o mână de fier care să împingă proiectele înainte. Suntem într-o situație extrem de proastă la RADET, care înregistrează 370 de milioane de euro datorii către ELCEN", a precizat Orban.

În ceea ce privește condițiile în care poate fi învins PSD, Orban a punctat că liberalii pot obține Primăria Capitalei numai dacă "toți votanții dreptei sau o majoritate zdrobitoare a dreptei se mobilizează pentru susținerea celui mai bine plasat candidat".

"Bucureștenii care au opțiuni de centru-dreapta, care nu susțin PSD, sunt mai mulți decât susținătorii PSD (...) Atuurile mele țin de seriozitate, profesionalism, cinste, corectitudine, o foarte bună cunoaștere a problemelor Bucureștiului și o dedicare totală pentru rezolvarea lor", a mai afirmat Orban.

"Obiectivul meu este să câștig Primăria Capitalei cu un scor de peste 40%", a adăugat prim-vicepreședintele PNL.