Vanghelie, după percheziţiile DNA, privind listele electorale: Candidez şi din arest, dacă e nevoie!
Marian Vanghelie a declarat vineri, după ce procurorii au efectuat percheziţii la Primăria Sectorului 5 în legătură cu întocmirea listelor electorale, că DNA face presiuni şi că ce se întâmplă nu are legătură cu statul de drept, dar va candida în orice condiţii, scrie Mediafax.
"Ce se întâmplă nu are nicio legătură cu statul de drept. Candidaţii sunt intimidaţi", a declarat Marian Vanghelie, vineri, după ce procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la Primăria Sectorului 5. Vanghelie s-a plâns că ''fetelor'' de la partid li s-au luat laptopurile cu care veniseră ''de acasă''.
''Noi cum începem să lucrăm în campania electorală?'', a spus el, indignat pe motiv că DNA ar vrea să îi ia dreptul de a candida. "Pe mine nu au reuşit să mă intimideze şi să mă retragă. Puteam să stau liniştit acasă, dar demnitatea mea e atât de mare că o vreau înapoi. (...) Orice dosar încearcă să îmi facă, acum candidatura lui Marian Vanghelie nu mai poate fi oprită. Sunt pe listă şi dacă mă arestează. Fac campanie din arest pe Facebook", a mai spus Vanghelie, care a precizat că agresiunea făcută de DNA este peste orice limită.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că mai mulţi angajaţi din cadrul Consiliului Local al Sectorului 5 au adunat datele personale ale unor locuitori ai Sectorului 5, creându-şi astfel o bază de informaţii, folosită, începând cu anul 2016, pentru a fi întocmite listele electorale. Acestea conţineau numărul minim de susţinători necesar depunerii candidaturii pentru funcţia de primar al Sectorului 5 a lui Marian Vanghelie. Astfel, există suspiciunea că o parte din semnături sunt false.
Aceleaşi surse au precizat că mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei Sectorului 5 Bucureşti s-ar fi folosit de datele personale ale unor persoane fizice şi ar fi permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, falsificând o parte din semnăturile de pe listele electorale, în scopul de a strânge numărul de semnături minime.
Bazele de date au fost constituite cu persoanele aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap, arată sursa citată.
Sursele judiciare au precizat şi că funcţionari din cadrul acestei comisii DGASPC ar fi pretins şi primit bani, de ordinul a câteva sute de lei, pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, chiar dacă unii dintre cei care primeau actele nu îndeplineau condiţiile pentru eliberarea certificatelor de handicap.