MENIU

Valeriu Zgonea se însoară. Cine va fi nașul

<p>Valeriu Zgonea</p>

Valeriu Zgonea, vicepreședinte al PSD și președintele Camerei Deputaților, se însoară pe 4 iulie, nunta având loc la Palatul Snagov. Au fost invitați toti stâlpii societății, în frunte cu premierul Ponta, și chiar și cei de la Președinție, scrie bn24.ro.

Ironia face însă ca, deși organizată de ziua Americii, nunta să aibă ca naș un asociat al reprezentantului în România al oligarhilor ruși Oleg Deripaska și Igor Ziuzin.

Nunta trebuia să aibă loc anul trecut în vară și naș să fie Viorel Hrebenciuc. Acesta însă între timp a fost arestat și urmărit penal în dosarul retrocedărilor, așa că naș a fost chemat să fie un apropiat al lui Hrebenciuc, suceveanul Stelian Nistor, fost proprietar al Iulius Mall Suceava.

Iată ce scria însă România Liberă în 2008 despre acesta: Stelian Nistor este asociat într-o firmă de transporturi cu Boris Golovin, fost ofițer GRU, reprezentant în România al oligarhilor ruși Oleg Deripaska și Igor Ziuzin. Ziuzin controlează grupul OAO Mechel din care fac parte COS Târgoviște și Industria Sârmei Câmpia Turzii, iar al doilea este un prieten al lui Vladimir Putin, interesat la un moment dat să preia Daewoo Craiova.