MENIU

Valeriu Zgonea a postat fotografii din INDIA

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a postat pe pagina sa de facebook, mai multe fotografii din deplasarea din India, pentru care s-au alocat 30 000 de euro din bani publici. 

Zgonea a postat și o scurtă explicație în care a preciza ce întâlliri au avut cu oficialii indieni: 

”Delegația parlamentară română, ca răspuns la invitația președintelui Lok Sabha din Parlamentul Indiei, formată din doamna deputat Ana Birchall, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu India din Parlamentul României și Înalt Reprezentant al Guvernului, domnul deputat Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, vicelider al Grupului parlamentar al #PNL, domnul deputat Máté András-Levente, liderul Grupului parlamentar #UDMR, domnul Marian Neacşu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, domnul Cristian Adrian Panciu, secretar general al Camerei Deputaţilor, a avut astăzi întâlniri oficiale cu doamna Sumitra Mahajan, Președinte al Camerei Inferioare a Parlamentului Indiei, cu domnul Piyush Goyal, ministrul de stat pentru energie, cărbune, energii noi şi regenerabile și cu doamna Nirmala Sitharaman, ministrul de stat pentru comerț și industrie.

Pe parcursul întrevederilor, partea indiană și-a exprimat interesul special pentru dezvoltarea unor relații economice și comerciale cu țara noastră, în contextul Parteneriatului Extins între România și India, semnat la finele anului 2013. Domeniile vizate în acest sens sunt energia regenerabilă, industria farmaceutică, exploatarea minieră, industria de apărare, agricultură, știință și tehnologie, energie nucleară civilă. Experiența românească pe dimensiunea reglementării în domeniul energiei este recunoscută de către specialiștii de la New Delhi, oficialii indieni acordând o importanță deosebită acestui domeniu. În acest context, în prima jumătate a lunii ianuarie, miniștrii de resort din cele două țări, alături de reprezentanți ai autorităților de reglementare din România, vor participa la un schimb de experiență pe aceste teme”, se arată  pe pagina de facebook a lui Valeriu Zgonea.