MENIU

Valerian Vreme, în plenul Camerei: Nu cred că am săvârșit vreo faptă nelegală

<p>Valerian Vreme / Foto: jurnalul.ro</p>

Fostul ministru al Comunicațiilor deputatul independent Valerian Vreme a afirmat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că nu crede că a săvârșit "vreo faptă nelegală" pentru că a avut suportul de legalitate acordat de departamentele ministerului pe care îl conducea.

"Fiecare ați îndeplinit în viață funcții de responsabilitate sau chiar de demnitate publică până ați ajuns în postura de deputat. Funcția de ministru este preponderent politică și apoi administrativă. Nu am fost numit ministru la un minister nou înființat. Ministerul Comunicațiilor avea departamente bine organizate și o structură funcțională și își desfășura activitatea în baza unor norme interne și de publicare.(...) Ministerul a încheiat actul subsecvent 108/17 aug 2011. Documentul pe care l-am semnat a avut asistență juridică de specialitate din partea departamentului de profil. Am avut suportul tehnic de fundamentare a departamentelor specializate și toate avizele necesare pentru asemenea acțiune. Ce s-ar fi întâmplat dacă aveam toate documentele legale și toate avizele necesare și eu refuzam să semnez? Nu puteam oare atunci să săvârșesc un abuz în serviciu? Niciodată nu m-am gândit și nici acum nu cred că am săvârșit vreo faptă nelegală pentru că nu am făcut acest lucru de unul singur și am avut suportul de legalitate și temeinicia acelor obligații prin fișa postului în cadrul ministerului", a afirmat Valerian Vreme, luni, înainte ca plenul Camerei Deputaților să încuviințeze cererea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul deputatului independent, scrie AGERPRES.

El le-a spus colegilor că nu cere clemență pentru că este "sigur" că oricare poate fi convins că toate actele pe care le-a semnat până în prezent "sunt legale".

"Nu vă cer clemență în sensul juridic al cuvântului pentru că sunt sigur că oricare dintre noi poate fi convins că toate actele pe care le-am semnat până în prezent sunt legale, atâta timp cât nu s-au săvârșit pe ascuns. (...) Ca ministru, nu am avut întâlniri cu reprezentanții furnizorului. Am semnat toate documentele după ce am verificat că nu îmi lipsește semnătura niciunui reprezentant din cadrul ministerului din departamentele îndreptățite să poarte această răspundere", a adăugat fostul ministru al Comunicațiilor.

Deputatul Valerian Vreme a precizat că, deși nu este "un politician cu tradiție", de numele său sunt legate câteva realizări majore: sistemul de plată on-line al taxelor și impozitelor, declarația unică de venit 112 depusă on-line, agenda digitală pentru România, etc.

"În mandatul meu de un an și jumătate, Ministerul Comunicațiilor și-a îndeplinit obiectivele propuse. Fac apel la dvs ca prin hotărârea pe care o veți lua să țineți cont nu numai de problemele prezentate care sunt corecte și obiectiv prezentate, ci și de efectul devastator pe care îl suportă oricare dintre noi printr-o mediatizare excesivă", a mai spus Vreme.

El a subliniat că "acuzele nemeritate" i-au afectat deja imaginea.