MENIU

USR pierde parlamentari în favoarea coaliție de guvernare - Un senator s-a înscris în PSD

Senatorul Gheorghe Mîndruță pleacă de la USR și trece la PSD

PSD a început să atragă membri din USR în Moldova. Un senator de Suceava s-a înscris luni oficial în PSD, după demisia din USR.

Senatorul de Suceava Gheorghiţă Mîndruţă s-a înscris în PSD, luni, iar adeziunea acestuia a fost deja aprobată filiala municipală PSD Fălticeni.

Conform surselor politice apropiate situației, la dosarul de adeziune a senatorului Gheorghiță Mîndruță la PSD, Scrisoarea de susținere a senatorului demisionar din USR a fost semnată de liderul PSD Fălticeni, primarul Cătălin Coman, susțin surse politice citate de presa locală.

Mîndruță a fost ales senator din partea alianței USR-PLUS, iar ulterior el a fost ales președinte al organizației județene PLUS Suceava, iar apoi, după fuziunea USR-PLUS, președinte al USR Suceava.

Senatorul Gheorghiță Mîndruță a demisionat din USR în 18 august arătând că încă de la începutul fuziunii dintre USR și PLUS au existat dispute și păreri contradictorii. Mîndruță a acuzat că disputele interne din USR au fost alimentate de diverşi lideri şi grupuri dornice de putere și nu „au fost canalizate spre evoluție și transparență, așa cum ar fi fost de dorit”, relatează newsbucovina.ro.