MENIU

USR îi cere lui Macron să ia atitudine față de proiectele de modificare a legilor Justiției

Uniunea Salvați România îi solicită președintelui Franței, Emmanuel Macron, care efectuează o vizită în România, să ia atitudine față de intenția Guvernului de la București de a modifica legile care asigură independența Justiției.

"Din păcate, planificarea acestei vizite nu avea cum să anticipeze cele întâmplate ieri la București, mai exact tentativa grosolană a PSD și ALDE de a subordona justiția politicului. Partidul Uniunea Salvați România solicită atât președintelui Republicii Franceze, cât și celorlalți parteneri europeni să ia atitudine față de intențiile Guvernului de modificare a legilor care asigură independența Justiției și să sprijine progresele României în lupta anticorupție", se arată într-un comunicat citat de agerpres.ro. 

USR salută vizita la București a președintelui Emmanuel Macron și își exprimă încrederea că mesajul de susținere a proiectului european care a adus victoria ''En Marche!'' în Franța va avea același ecou și în România, "în dauna retoricii populiste și iliberale practicate de unele partide din țară noastră".

Totodată, USR își exprimă convingerea că, în ciuda acestui context "neașteptat și întru totul regretabil", discuțiile bilaterale între președinții României și Franței pe teme esențiale pentru cele două părți vor progresa în spiritul Parteneriatului strategic dintre cele două state.

"Partidul Uniunea Salvați România salută faptul că, la finalul acestor discuții, președintele Macron a oferit susținerea Franței pentru proiecte importante pentru România, precum întărirea Parteneriatului strategic în domeniul politic, economic și cultural. În privința unor teme aprofundate în cadru discuțiilor bilaterale, precum directiva muncitorilor detașați sau aderarea României la Spațiul Schengen, USR consideră că orice proiect de integrare viitoare al Uniunii Europene trebuie să fie unul incluziv, bazat pe solidaritatea statelor membre și pe valorile fundamentale ale democrației și statului de drept", subliniază comunicatul citat.

Mai multe articole despre:
justiţie USR macron