MENIU

USL nu mai funcţionează în Parlament: PSD şi PNL votează diferit

USL nu mai funcţionează în Parlament: PSD şi PNL votează diferit

Plenul Senatului nu a putut aproba marţi, la votul final, o serie de acte normative care primiseră avize şi rapoarte favorabile din partea comisiilor de specialitate, între care proiecte de lege privind insolvenţa, o ordonanţă de urgenţă a Guvernului sau finanţarea partidelor politice.

Senatorii PSD şi PNL au avut un vot diferit în plenul Senatului, la momentul votului final pe proiectele de lege şi iniţiativele legislative.

Astfel, proiectul care modifica legea finanţării partidelor politice şi ar fi permis efectuarea de împrumuturi de către formaţiunile politice a fost respins, după ce a întrunit doar 74 de voturi "pentru", iar 58 de senatori au fost împotrivă şi doi s-au abţinut. Acest proiect de lege, cu caracter organic, ar fi trebuit să obţină minimum 86 de voturi "pentru". Această iniţiativă legislativă fusese semnată de liderii grupurilor parlamentare PSD şi PNL.

Un alt proiect de lege, cu caracter organic, pentru modificarea legii administraţiei publice locale şi care reglementa participarea preşedinţilor de consilii judeţene în asociaţii de dezvoltare intracomunitară, a fost respins. Proiectul beneficia de raport favorabil cu amendamente din partea Comisiei de administraţie publică din Senat.

Totodată, ordonanţa de urgenţă 114/2013 privind modificarea titularilor dreptului de administrare a unor imobile aflate în domeniul public şi privat al statului nu a putut fi adoptată, din cauza voturilor insuficiente. Proiectul de adoptare a ordonanţei de urgenţă primise raport favorabil din partea Comisiei de apărare.

În plus, proiectul de lege iniţiat de Guvern privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă a fost respins în plenul Senatului, întrucât a obţinut doar 71de voturi "pentru", 63 "împotrivă" şi 3 abţineri.

Singurul proiect de lege adoptat de senatori a fost cel care modifică statutul cadrelor militare şi dă posibilitatea militarilor declaraţi inapţi să se reîncadreze la nivelul structurilor militare ori pe funcţii civile.

Mai multe articole despre:
parlament Senat vot USL