MENIU

UNPR îl susţine pe Cherecheş pentru un nou mandat la primărie, deşi acesta e în arest preventiv

<p>Primarul din Baia Mare le da indicaţii din arest subordonaţilor: E greu să puneţi nişte flori, iarbă</p>

UNPR Maramureș susține candidatura lui Cătălin Cherecheș pentru un nou mandat la Primăria Baia Mare, potrivit unui comunicat remis de formațiunea politică.

Primarul Cătălin Cherecheș a fost reținut marți de procurorii DNA, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată, iar miercuri seara, Tribunalul Cluj a decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

"Suntem convinși că va depăși problemele legale pe care le întâmpină și avem încredere în Justiție că va face dreptate în acest caz. Pentru noi, Cătălin Cherecheș reprezintă speranța pentru construcție, unitate și viitor, în strânsă legătură cu Baia Mare. Băimărenii trebuie să aleagă între trecut și viitor, trecutul care este reprezentat de politicieni veroși și versați care împing marionete în față în speranța unui câștig imediat sau viitorul, reprezentat de Cătălin Cherecheș, cel care a spus un 'NU' hotărât compromisului. Pentru că s-a încăpățânat să creadă în bunătatea oamenilor din jurul lui, a căzut victimă unui denunțător prea puțin credibil", se arată în comunicatul UNPR Maramureș, citat de Agerpres.

Cherecheş, primarul din Baia Mare arestat preventiv, poate candida pentru un nou mandat

Conform aceleiași surse, UNPR Maramureș și-a depus listele de candidați pentru Consiliul Local, Primăria Baia Mare și pentru Consiliul Județean Maramureș.

"În ciuda contestațiilor fără temei depuse de reprezentanții unor partide politice care au văzut în candidaturile propuse o amenințare, Biroul Electoral Județean a admis listele UNPR în unanimitate", au menționat reprezentanții formațiunii politice.

DNA: Cătălin Cherecheş a scris pe un bileţel suma pe care o voia ca mită