MENIU

Un senator propune ca vinerea să se lucreze doar 6 ore. Cum i-a venit ideea

Vinerea am putea munci doar... şase ore, dacă iniţiativa legislativă a unui parlamentar va fi pusă în practică. Politicianul susţine că românii muncesc prea mult şi că, din acest motiv, sunt printre cei mai stresaţi europeni.

Proiectele populiste apar în Parlament pe bandă rulantă. Printre ultimele, şi o iniţiativă legislativă prin care numărul orelor lucrate pe săptămână să scadă de la 40 la 38.

Practic, doi senatori propun ca toţi angajaţii să muncească vinerea doar şase ore. În expunerea de motive, iniţiatorul susţine că propunerea combate stresul cu care se confruntă oamenii, iar un număr redus de ore muncite ar creşte productivitatea angajaţilor.

Românii sunt cei care muncesc cele mai multe ore pe săptămână din Europa. Spre deosebire de un olandez, care munceşte 29 de ore pe săptămână, românul munceşte, în medie, 41 de ore. Angajaţii din sănătate ar avea de câştigat şi pe partea financiară. Un alt proiect de lege prevede egalizarea tuturor salariilor din acest domeniu, în anumite condiţii.

 
Deputatul PSD, Florin Buicu, susţine că ideea i-a venit chiar de la angajaţii din sănătate.

Ambele proiecte au fost depuse săptămâna aceasta la Senat, forum decizional fiind Camera Deputaţilor.

Mai multe articole despre:
0 măsuri decizii proiecte de lege Alexandru Peres