MENIU

Un primar de comună a împărţit bere şi mici în campanie. Ce a decis Poliţia, de neimaginat

Premieră absolută în istoria campaniilor electorale din România! Un primar de comună din Judeţul Olt, candidat pentru un nou mandat, a fost reţinut 24 de ore pentru că a împărţit bere şi mici de Sfinţii Constantin şi Elena, potrivit Mediafax. Ulterior, acesta a fost pus sub control judiciar.

 Decizia Judecătoriei Slatina, de cercetare a primarului Gheorghe Perieţeanu sub control judiciar pentru 60 de zile, nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX. Perieţeanu a fost reţinut joi, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pentru coruperea alegătorilor. El a fost prezentat, vineri, judecătorilor cu propunerea emiterii unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acuzaţia este "dare de mită electorală", infracţiune pedepsită cu închisoare de la şase luni la trei ani şi interzicerea unor drepturi. Ghidul elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă pentru alegerile locale le interzice explicit partidelor şi candidaţilor să ofere alimente, ţigări, băuturi alcoolice sau bunuri, inclusiv brichete şi pixuri.

Dar politicienii încearcă să fenteze noile reguli. Un alt candidat, din Prahova de această dată, s-a ales acum câteva zile cu dosar penal după ce le-a împărţit alegătorilor câte două ciocolăţele.