MENIU

Un nou candidat la alegerile prezidențiale. Maghiarii au doi concurenți

Un nou candidat la alegerile prezidențiale. Maghiarii au doi concurenți

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a luat decizia să participe la alegerile prezidențiale și l-a desemnat drept candidat pe Szilagyi Zsolt, vicepreședinte al formațiunii și șeful de cabinet al europarlamentarului FIDESZ Tokes Laszlo.

Decizia privind intrarea în cursa prezidențială a fost anunțată duminică, într-o conferință de presă, de președintele PPMT, Toro T. Tibor, și de Zakarias Zoltan, președintele Adunării Naționale a Aleșilor partidului, scrie Agerpres.

Liderul civicilor maghiari, Toro T. Tibor, a declarat că alegerile prezidențiale din România sunt extrem de importante pentru comunitatea maghiară, pentru a-și face cunoscute dezideratele privind autonomia, așteptările pe care le au maghiarii de la statul român pentru a fi cetățeni loiali sau cum vede comunitatea maghiară România următorilor ani.

Toro T Tibor susține că toți candidații UDMR din 96 încoace, "de la Gyorgy Frunda la Kelemen Hunor", nu și-au făcut datoria bine, nu au vorbit de dezideratele strategice ale comunității privind obținerea autonomiei și, din acest motiv, nu s-au făcut pași importanți în acest sens.